St. Pietersberg MTB-route officieel geopend

MAASTRICHT – Op 22 december is de St. Pietersberg MTB-route officieel geopend. Dit is een uitdagende mountainbikeroute die is aangelegd op de flanken van de heuvel D’n Observant en aansluit op het rondje Riemst van de Belgische Provincie Limburg.

Hiermee is er een nieuwe connectie gecreëerd tussen het reeds bestaande mountainbikenetwerk Euregio (B) en de mountainbikeroutes in Zuid-Limburg (NL). Het betreft de 18e officiële MTB-route van Zuid-Limburg. Nummer 17, de NK MTB-route Landgraaf werd reeds eerder dit jaar geopend voor het publiek.

Sint Pietersberg MTB-route
De totale lengte van de Sint Pietersberg MTB route is 17 km, waarvan bijna 6 kilometers over d’n Observant voeren. Het overige stuk voert  rondom Riemst dat de route grensoverschrijdend maakt. Het korte stuk is een pittig traject dat vooral geschikt is voor de gevorderde mountainbiker. Het Nederlandse gedeelte van de route is dan ook aangelegd in samenwerking met oud- wereldkampioen mountainbiken Patrick Jansen, die internationaal bekend staat als de mountainbike-specialist op dit vlak. De trail heeft een uitdagend en meanderend karakter, die separaat van andere recreatieve paden zijn weg volgt. Het parcours start vanaf de parkeerplaats bij Chalet D’n Observant en is bewegwijzerd met de bekende (groene) mountainbikebordjes. Via kronkelende singletracks zal de mountainbiker zijn weg naar boven vinden en uiteindelijk beloond worden met een grandioos uitzicht over de regio. De route is aangelegd in samenwerking met Trailz043, MOZL, de gemeente Maastricht, Natuurmonumenten en Belgische partners zoals de gemeente Riemst en de provincie Limburg, met steun van Sport Vlaanderen.

NK 2017 MTB Route Landgraaf
Reeds eerder dit jaar werd rond de Wilhelminaberg de NK Route in Landgraaf geopend voor publiek. Dit is een uitgepijlde variant van het NK Parcours 2017. Deze korte route is technisch zeer uitdagend, met enkele zeer steile lastige klimmetjes en afdalingen en dus eveneens vooral geschikt voor de gevorderde mountainbiker. De onvergetelijke uitzichten vanaf de Wilhelminaberg maken de route meer dan de moeite waard. De route is gemarkeerd middels witte bordjes en het rode MTB-logo en de tekst ‘NK 2017’. De startlocatie is achter de manege bij de Overstehofweg in Landgraaf.  De route is ook te combineren met de overige vier Parkstad MTB-routes die al jaren vooruitstrevend in Nederland zijn.

Beleef de routes
De nieuwe trajecten in Maastricht en Landgraaf zijn vanaf heden via een bijlage opgenomen bij de Zuid-Limburgse MTB-routekaart, waarop de overige 16 routes vermeld staan. Deze kaart is voor slechts € 4,95 verkrijgbaar bij de VVV-Vestigingen en via de webshop www.limburgwinkel.nl.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!