Kerkraadse basisschool de Spoorzoeker officieel geopend

KERKRADE – Op 23 oktober werd basisschool de Spoorzoeker in Kerkrade-West officieel geopend door wethouder Caroline Szalata, Arie Kraak, voorzitter College van Bestuur van onderwijsstichting MOVARE en leerlingen.

De leerlingen kwamen als spoorzoekers met de stoomtrein aan en overhandigden de schoolvlag aan de school. Deze vlag werd vervolgens, onder zang van alle leerlingen, naar de top gehesen.
De school is al sinds begin van dit schooljaar operationeel.

Onderkomen
In het nieuwe schoolgebouw zijn twee bestaande scholen ondergebracht namelijk basisschool De Gracht en D’r Durpel. Naast bovengenoemde basisscholen is ook Kinderopvang Kerkrade in de nieuwe school gehuisvest met buitenschoolse opvang, kinderopvang en peuterspeelzaal.

De basisschool beschikt over 14 lokalen. De gymzaal van de school is onder het gebouw gelegd. In de avonduren is de gymzaal beschikbaar voor verenigingen.

Openbare ruimte
De openbare ruimte rondom het gebouw heeft een facelift ondergaan en het naastgelegen Plein is heringericht. Het groen wordt dit najaar aangeplant. De openbare verlichting wordt eind oktober vervangen. Nog dit jaar wordt de opwaardering van de openbare ruimte dan ook afgesloten.

Financiering
Het project is gefinancierd door de gemeente Kerkrade met een bijdrage van de provincie Limburg in het kader van het programma Brede Maatschappelijke Voorzieningen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x