Startschot WK 2012 KIDS-estafette bij Mosaqua

GULPEN-WITTEM – Op dinsdag 5 juni gaven wethouder Piet Franssen van de gemeente Gulpen-Wittem en directeur Bertil Kaanen van Mosaqua het startschot voor de WK 2012 KIDS estafette.

Ongeveer 1.400 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 fietsten langs 14 Zuid-Limburgse gemeenten. Tijdens de estafette hebben 100 leerlingen per gemeente, 100 dagen voor het WK Wielrennen, 100 kilometer van het officiële WK-parcours afgelegd.

Dus een 100x100x100 estafette die in Maastricht startte en na een rondgang door Zuid-Limburg in Valkenburg gefinisht is. De gemiddelde afstand die de deelnemende kinderen per gemeente moesten afleggen was ongeveer 7 kilometer.

Het startschot voor de estafette van de gemeente Gulpen-Wittem werd vandaag om 11.40 uur gegeven op het plein voor Zwemparadijs Mosaqua. Vooraf werd er nog een groepsfoto van alle fietsers gemaakt en ontvingen alle kids een vrijkaartje voor Mosaqua. Er waren 98 kinderen van de school uit Gulpen en 30 kinderen van de school uit Mechelen.

De organisatie van het WK Limburg 2012 probeert met dit evenement de breedtesport een impuls te geven. De Wereldkampioenschappen wielrennen 2012 zijn een ideale aanleiding om het sportieve in de kinderen op te roepen. Leerlingen van de basisscholen, gehuld in een echt regenboogshirt, konden tijdens de Kids Estafette aan het ‘echte’ werk proeven. Ze werden tijdens de tocht begeleid door de Limburgse wielertalenten van het Regionaal Trainings Centrum (RTC), politie, motards, medici, cameraploegen en ploegleiderswagens.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!