Startschot Cultuurzomer Maastricht op zondag 3 juni

De officiële opening van Cultuurzomer Maastricht vindt plaats op zondag 3 juni om 14.30 uur in het Stadspark bij ‘De Boompjes’. Tijdens de eerste uitvoering van een reeks Stadsparkconcerten geven wethouder van cultuur Jacques Costongs, artistiek directeur Guido Wevers van Maastricht & Euregio Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en directeur Marcel Knols van VVV Maastricht het startsein voor Cultuurzomer Maastricht én de Tout Maastricht Stadsparkconcerten, wat mogelijk een traditie gaat worden in de stad.

Programma zondag 3 juni
Op zondag 3 juni bijten de Koninklijke Fanfare St. Cecilia uit buurstad Kanne en Fanfare St. Hubertus Maastricht het spits af. Zij spelen werken uit hun repertoire en tevens wordt het Maastrichts Volkslied uitgevoerd dat 100 jaar geleden geschreven werd.

Uitreiking K.I.P.-prijs
In de pauze van het Stadsparkconcert reikt Jacques Costongs namens de Gemeente Maastricht de K.I.P.-Prijs uit, een stimuleringsprijs van € 2.000 voor een project uit het culturele seizoen 2011-2012, dat volgens de jury het meest voldoet aan de criteria Kwaliteit, Innovatie en Participatie (K.I.P.). De projecten die genomineerd zijn voor de K.I.P. prijs zijn: Tabu door ArkA Symfonie Orkest – Theater van het Vat – Trijn de Begijn door het Maastrichtse Operette Vereniging – Performancegroep Impuls – Trök in d’n Tied van De Kinderköpkes.

Cultuurzomer Maastricht kleurt de stad
Vanaf 1 juni t/m 30 september barst in Maastricht het Cultuurzomer Feest los. Het bijzonder zonnige kleurenpalet van Cultuurzomer Maastricht siert dan weer de stad via diverse posters, vlaggen, advertenties en websites van zomerse evenementen en culturele instellingen in Maastricht. Ontdek het volledige aanbod op www.cultuurzomermaastricht.nl met aandacht voor uiteenlopende kleurrijke highlights, van fashion tot muziek , tot over de stadsgrens ,…. samen op weg naar 2018 .

Kleurrijke week: Start van de zomer
De culturele rijkdom van de stad en Cultuurzomer Maastricht optimaal beleven? Evenementen als o.a. de Week van de Amateurkunst (1-10 jun), SALON/Maastricht (2 -10 jun), het Wycker Jeu de Boules Toernooi (1-3 juni), Jillz Jeker Jazz Art Live (2,3,9,10 jun) en het spraakmakende internationale modeweekend FASHIONCLASH Maastricht (8- 10 jun, foto Madame Peripetie) zorgen ervoor dat Maastricht straalt als nooit tevoren. Daarnaast is het zondag 3 juni koopzondag en zijn de winkels in het centrum van Maastricht geopend vanaf 12.00 uur.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!