Top editie van InterClassics Maastricht met 33.257 bezoekers

MAASTRICHT – De 26ste editie van InterClassics Maastricht heeft wederom meer dan 30.000 bezoekers mogen ontvangen. In totaal hebben 33.257 bezoekers afgelopen vier dagen de beurs bezocht.

Na 26 jaar mag InterClassics Maastricht zich inmiddels rekenen tot het selecte groepje van de meest vooraanstaande oldtimerbeurzen in Europa. Het Italiaanse merk Lancia stond centraal tijdens deze editie. De hoogtepunten uit de meer dan 100 jaar rijke geschiedenis van het merk werden in samenwerking met de Lancia Club Nederland en België en diverse musea gepresenteerd in een prachtig showpaviljoen. Waaronder de enige overgebleven originele Lancia D23 Spyder Pininfarina welke beschikbaar werd gesteld door het Louwman Museum.

Het aanbod op de beurs was zeer divers voor zowel kopers als liefhebbers. Het Britse veilinghuis Coys heeft haar grootste veiling ooit gehouden in de geschiedenis van InterClassics Maastricht. Onder de hamer ging onder andere de oldtimer van legendarische popster Phil Collins. De circa 300 aanwezige standhouders toonden hun mooiste en meest exclusieve classic cars en alles dat gerelateerd is aan deze classic cars, van onderdelen tot automobilia. Daarnaast konden de bezoekers sim racen op het circuit van Monte Carlo. Er waren twee hoogwaardige full motion racesimulators aanwezig. Vijfvoudig wereldkampioen simulator racen en Maastrichtenaar Bono Huis nam het op tegen Nederlands professioneel autocoureur Xavier Maassen op circuit Monte Carlo 1966 tijdens een live event sim racen. Een primeur in de wereld van de klassieker beurzen. De klassieker waarmee men deze sim race reed was de 1975 McLaren M23. Bono Huis mocht deze overwinning op zijn naam schrijven.

Manager InterClassics Erik Panis: ‘We zijn verheugd om te zien dat wij ook dit jaar meer dan 30.000 bezoekers hebben mogen verwelkomen. Het tweede jaar op rij dat wij dergelijke bezoekersaantallen mogen noteren. Dit toont aan dat er nog steeds veel animo is van kopers en liefhebbers voor de klassieke autowereld’.

De 27ste editie van InterClassics Maastricht zal plaatsvinden van donderdag 16 t/m zondag 19 januari 2020 in MECC Maastricht. Kijk voor meer informatie over InterClassics Maastricht op www.interclassicsmaastricht.nl

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!