Van blazersklas naar vereniging in Bocholtz

SIMPELVELD – Sinds een aantal maanden maken kinderen in Simpelveld en Bocholtz in de blazersklas kennis met een blaasinstrument. Tijdens een optreden op basisschool Bocholtz lieten de kinderen aan hun ouders horen wat ze in korte tijd hebben geleerd.

Op vrijdag 24 mei kwamen de mooie klanken in Bocholtz je vrolijk tegemoet. De kinderen van groep 5 van basisschool Bocholtz hebben samen met de jeugdfanfare, enkele solisten en de drumband muziek gemaakt. Ook de blazersklas was aanwezig. Zij lieten horen wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd. “Samen met docent Luc Scholtes hebben de kinderen een geweldig optreden gegeven”, vertelt Christien Demarteau (Fanfare St. Cecilia Bocholtz).

Tijdens een spetterende opening van de drumband marcheerden de leerlingen de basisschool binnen. Er volgde een muzikaal programma van fanfare tot solisten en van zang tot dans. Ook de leerlingen van de blazersklas waren aan de beurt. Ze speelden samen met leraar Luc drie nummers. Hij vertelt naderhand dat de kinderen in een korte tijd veel hebben geleerd. “Je merkt dat ze tijdens het spelen van hun instrument echt plezier beleven en dat is het allerbelangrijkste. Het beheersen van het instrument duurt wat langer, maar dat komt vanzelf wel. Met de blazersklas willen we de kinderen enthousiast maken om na de blazersklas door te gaan met het maken van muziek. En dat is gelukt! Want een aantal kinderen gaan verder bij de verenigingen in Bocholtz.”

Het was een zeer geslaagde activiteit. Wethouder Hodinius en 60 ouders hebben zichtbaar genoten van al het muzikale talent. Aan het eind volgde een hard applaus met een staande ovatie. “Geweldig om kinderen al op zo’n jonge leeftijd bezig te zien met muziek. Muziek maken is namelijk niet alleen leuk, maar het is goed voor hun ontwikkeling. Daarom hoop ik dat er nog meer kinderen volgen die samen met onze verenigingen op muzikale ontdekkingsreis gaan”, vertelt wethouder Hodinius.

De Blazersklas is een samenwerking tussen Harmonie St. Caecilia Simpelveld, Fanfare Eendracht Huls, Fanfare St. Cecilia Bocholtz, Philharmonie Bocholtz, Stichting Muziekschool Kerkrade, Basisschool Bocholtz, Basisschool De Meridiaan, Gemeente Simpelveld en BAS samen actief.

De Blazersklas is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, FSI Fonds en SamenDOOR!, de regeling van het Huis voor de Kunsten Limburg die de samenwerking tussen scholen en muziekverenigingen stimuleert zodat muziekonderwijs weer op de kaart staat.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!