Code oranje: vanavond kans op overlast door zware onweersbuien!

onweer

DE BILT / LANDGRAAF – Vanaf eind van de middag in het zuidwesten en vanavond in de rest van het land is er kans op zware onweersbuien die van het zuidwesten naar het noordoosten over het land trekken. Bij deze buien kunnen er zware windstoten voor komen en plaatselijk veel regen, intensief onweer, grote hagel. Het KNMI heeft voor Limburg van 18.00-22.00 uur code oranje afgegeven!

Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten en het verkeer kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn.

De onweersbuien kunnen plaatselijk gepaard gaan met zware windstoten van circa 75-100 km/uur, hagel van 2-4 cm en veel regen in korte tijd (20-40 mm).

  • Vanaf 16:00 Zeeland
  • Vanaf 17:00 Noord-Brabant en Zuid-Holland
  • Vanaf 18:00 Flevoland, IJsselmeer, Limburg, Noord-Holland en Utrecht
  • Vanaf 19:00 Friesland, Overijssel, Waddeneilanden en Waddenzee
  • Vanaf 20:00 Drenthe en Groningen

Ga niet het open water op en niet naar open gebied zoals weilanden. Wanneer u buiten wordt verrast door onweer: schuil niet onder bomen, gebruik geen paraplu, blijf uit de buurt van hoge punten, maak u klein met de voeten tegen elkaar, sla uw armen om uw benen en ga niet liggen. Ga als groep niet bij elkaar zitten.

Rijd langzamer, houd grotere afstand tot andere chauffeurs en rijd niet door grote waterplassen.
Bekijk voor vertrek de actuele situatie. Kijk op een van de vele reisplanners voor de trein, tram of de bus. Volg het advies van Rijkswaterstaat voor de snelwegen op rwsverkeersinfo.nl.

Afbeelding van Александр Пургин via Pixabay

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x