Winactie Natuurkrachtstraat

week van de groene tuin - geveltuin-2-sjon-heijenga

LANDGRAAF – Vergroen je straat en win € 25.000. Laat de natuur jouw straat of wijk helpen wateroverlast te verminderen. Doe met je buren mee met de Natuurkrachtstraat winactie!

Woon jij in het stroomgebied van de Geul- en Gulp en wil jij samen met je buren jouw straat of wijk beter bestand maken tegen wateroverlast? Bijvoorbeeld geveltuinen aanleggen, regenwater afkoppelen of daken vergroenen? Bedenk samen met je buren een goed idee en doe mee aan de winactie van Natuurkracht! Stuur jullie idee vóór 1 september in en misschien woon jij dan straks in de Natuurkrachtigste straat of wijk van Limburg.

Ideeën
Er zijn verschillende manieren om je straat bestand te maken tegen wateroverlast. Door je straat te vergroenen help je de natuur een handje om water beter vast te houden en wateroverlast in de straat te voorkomen. Je kunt natuurlijk extra bomen en struiken planten, maar ook stenen eruit gooien of een groen dak aanleggen. Ook het afkoppelen van het regenwater van daken en dit water bufferen op eigen grond behoort tot de mogelijkheden. Dit is al eenvoudig te doen met een kuil in de tuin waar de regenpijp op is aangesloten. Op die manier leg je gemakkelijk een wadi aan waarin het water in de bodem kan zakken. Een groenere tuin is niet alleen mooier, maar houdt ook meer water vast.

Eerste prijs: €25.000,-
Het beste idee, van minimaal tien adressen, wint de hoofdprijs van €25.000,- (incl. btw). Natuurkracht begeleidt jullie bij het uitwerken van een plan en begroting voor de vergroening van de straat. De uitvoering vindt plaats tijdens de November Natuurkrachtmaand 2024, samen met de bewoners en Natuurkracht. Het beste idee vanaf vijf adressen maakt kans op de tweede prijs: een Green Up pakket voor de straat en advies van Natuurkracht.

Tweede prijs: Green Up pakket
Het beste idee vanaf vijf adressen maakt kans op de tweede prijs: een Green Up pakket voor de straat en advies van Natuurkracht. Voor deze prijs hoef je geen plan of begroting op te stellen.

Kijk voor de voorwaarden voor deelname aan de actie of om je plan in te dienen op www.natuurkracht.org/winactie

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x