Winters weekend met sneeuw en matige vorst in aantocht

LANDGRAAF – In de nacht van donderdag op vrijdag raakt het geheel bewolkt en gaat het vanuit het westen sneeuwen. In combinatie met een vrij krachtige tot harde zuidenwind kan dit leiden tot sneeuwjacht. De temperatuur ligt rond of net onder het vriespunt. Volgens Meteo Limburg is de kans groot dat er vrijdag tijdens de ochtenduren, en een deel van de middag, in de hele provincie enkele centimeters sneeuw gaan vallen.

Vrijdag sneeuwt het nog enige tijd door. Mogelijk valt er 5 tot 10 centimeter. De sneeuw blijft in het weekeinde liggen en tijdens nachtelijke opklaringen gaat het matig vriezen, tot -8 graden.

Meteo Limburg adviseert om tijdig, uiterlijk donderdag, voorzorgsmaatregelen tegen het komende winterweer te nemen.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en kan het boven een vers sneeuwdek plaatselijk streng vriezen. Daar waar geen sneeuwdek aanwezig is wordt het een stuk minder koud.

Zaterdag is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Er staat een zwakke tot matige (noord)oostenwind en op veel plekken (zeker daar waar sneeuw ligt) komt het kwik niet boven 0. Alleen in het zuidwesten kan het nog +1 tot +3 graden worden.

Zondag dringt warmere lucht vanuit het noordwesten het land binnen. Dit gaat gepaard met een grote kans op winterse neerslag. De temperatuur komt uit rond 3 graden.

Ook begin volgende week is er dooi met kans op neerslag die soms winters kan zijn. Daarna is er een reële kans dat het weer in Nederland onder invloed komt te staan van een Scandinavisch hogedrukgebied. Het bijbehorende weerbeeld is koud, maar wel overwegend droog.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!