Zesde editie Five4Five brengt 1.300 deelnemers op de been

MAASTRICHT – Afgelopen zaterdag, 25 mei, fietsten, wandelden en renden zo’n 1.300 deelnemers  € 70.000,- bij elkaar voor Kankeronderzoekfonds Limburg, tijdens de zesde editie van Five4Five. Mede dankzij het goede sportweer én de nieuwe locatie werd het voor veel deelnemers een onvergetelijke dag, getuige de vele berichten op sociale media. Five4Five wordt georganiseerd door de Business Vrienden van Kankeronderzoekfonds Limburg en ondersteunt vier onderzoeksprojecten van Maastricht UMC+.

De deelnemers verzamelden zich zaterdagochtend voor de eerste keer boven op Bergenhuizen, dat een prachtig uitzicht bood op Noorbeek en de Voer. Voor velen een prettige kennismaking met het prachtige landschap in Eijsden-Margraten. Zowel het wandel- als fietsparcours waren pittig met een flink aantal hoogtemeters. Mening zweetdruppeltje voor het goede doel werd weggewist. De vele vrijwilligers zorgde wederom voor een soepele organisatie. En het drankje en hapje na afloop liet de deelnemers zich goed smaken.

Aan het eind van de ochtend werd het resultaat bekend gemaakt. Paralympisch tennisser Sam Schröder, zelf overwinnaar van kanker, overhandigde de prijs voor grootste bedrijventeam aan Medtronic. Een aantal particuliere actievoerders werd in het zonnetje gezet. En wethouder Chris Piatek van Eijsden-Margraten overhandigde de cheque met de tussenstand aan ambassadeur van Kankeronderzoekfonds Limburg Boudewijn Zenden. Deze sprak nogmaals lovende woorden uit voor de organisatie en de vele deelnemers en sponsoren die prachtige bedrag bij elkaar hebben gebracht.

De opbrengst komt ten goede aan een viertal onderzoeksprojecten naar vroeg detectie en nieuwe behandelmethoden van: borstkanker, maag- en darmkanker, longkanker en nierkanker. Meer informatie op: www.kankeronderzoekfondslimburg.nl Geld blijft nodig om uiteindelijk van kanker een chronische ziekte te maken.

“Je hoeft niet helemaal naar Frankrijk af te reizen om actie te voeren om extra geld voor kankeronderzoek op te halen. Dichtbij, in het prachtige Heuvelland kun je ook een topprestatie leveren!” aldus een deelnemer. Five4Five is voor deelnemers, letterlijk van 8 tot 80 jaar. Op naar de 16 mei 2020 wanneer de zevende editie van Five4Five plaats vindt.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!