Ambtenaren voeren actie voor nieuwe cao

HEERLEN – Rijksambtenaren van de Belastingdienst en het CBS voeren aanstaande maandag, 20 april van 12.00-13.00 uur, actie voor het belastinggebouw in Heerlen. Honderden ambtenaren demonstreren om de deze week hervatte cao-onderhandelingen kracht bij te zetten. Zij doen dit samen met de vakbonden FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CMHF en CNV Overheid. Rijksambtenaren zitten al 1600 dagen zonder cao. Deze week zijn de onderhandelingen tussen de vakbonden en minister Blok, de werkgever, weer hervat.

Wanneer: maandag 20 april Tijdstip: 12.00 – 13.00 uur Locatie: Kloosterweg 22, 6412 CN, Heerlen

Marco Ouwehand, cao-onderhandelaar namens FNV Overheid, zegt over de lopende cao-onderhandelingen: ‘Beide partijen hebben hun inzet nader uitgelegd. De cao-inzet van de minister staat vol met verslechteringen. Onacceptabel, we gaan de onderhandelingen in om voor 120.000 rijksambtenaren eindelijk, na vier jaar zonder, een fatsoenlijke cao te regelen. Over de kwestie van de pensioenpremie, waarin we door de rechter inhoudelijk in te gelijk zijn gesteld, hebben we helaas nog geen afspraken kunnen maken.’

Cao-inzet bonden
De bonden zetten bij de salarisonderhandelingen in op drie punten: een compensatie voor vier jaar nullijn, loonsverhoging van 3% over 2015 en afspraken over werkzekerheid.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x