Voeren met de kinderen

VOERSTREEK – Een kidsproof pareltje is het. De Voerstreek. Een heldere zonnige dag is bij uitstek geschikt om het natuurschoon van deze streek te ontdekken. Neem het grut gewoon mee naar die groene enclave op de Nederlands-Belgische grens. Voor kinderen is niets leuker dan simpel vermaak. Ze kijken graag naar de vele beestjes en planten die leven in deze regio, ze klimmen en klauteren graag in boomgaarden en houden van vissen in kronkelende riviertjes.

Dieren spotten
Kindjes in de (elektrische) bakfiets, lunchpakketjes en verrekijkers mee en fietsen maar. De Voerstreek staat bekend als wandel- en fietsparadijs en staat garant voor een mooie golvend decor met dalen, rivieren en bossen; een adembenemende bestemming. Door dit gevarieerde landschap heb je hier een enorme soortenrijkdom. In de orchideerijke graslanden fladderen de meest zeldzame vlinders en bij de bossen en vele beekjes bestaat de kans een Limburgse panda, ofwel das, en wilde kat te zien. Houd de verrekijker is de aanslag voor steen- en bosuilen, haviken en wilde zwijnen. De grootste kans om deze dieren te zien is bij volledige stilte. Dat is voor kinderen natuurlijk wat veel gevraagd. Tussen het groen van deze schilderachtige regio houden zich ook prachtig gekleurde paddenstoelen op. Deze lopen gelukkig niet weg.

Activiteiten met kinderen
Hoe viezer de voetjes, hoe blijer het hart. Kinderen kunnen hun hart ophalen wanneer zij weten dat ze zich volledig kunnen uitleven bij de vele speelbossen die de Voerstreek rijk is. Hier kunnen ze nog écht buiten spelen, zelf hun fruit kunnen plukken bij een speelboomgaard en worden ze uitgedaagd om creatief bezig te zijn.

Wanneer je met de kinderen een mooie wandeltocht of fietstocht maakt, zorg dan dat je die plant rond leuke themaparken of andere bezienswaardigheden. Je kind zal zich zo zeker niet vervelen. Hier zijn enkele opties voor leuke uitjes met kinderen in de omgeving van de Voerstreek:

  • GaiaZoo
  • Steenboskapel
  • Aardbeienland
  • Natuurcentrum Voeren
  • Grottenstelsel van Zuid Limburg

Eén dag is veel te kort om de Voerstreek te ontdekken. Plak er nog enkele dagen aan vast en logeer in een van de huisjes van Hoeve Vakanties.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!