André Kuipers te gast op 17e EVC in Maastricht

MAASTRICHT – De Nederlandse astronaut André Kuipers is komende maandag te gast tijdens de zeventiende European Vascular Course (EVC), een congres dat jaarlijks door ongeveer 1500 vaatchirurgen van over de gehele wereld bezocht wordt. Kuipers, van huis uit arts, zal tijdens het congres uiteraard vertellen over zijn ruimtevlucht en met name over de gevolgen die dat voor zijn lichamelijke gesteldheid heeft gehad.

Kuipers werkt voor het European Space Agency en maakte samen met een Russische en een NASA-collega een ruimtevlucht die duurde van 21 december 2011 tot 1 juli 2012. Kuipers voerde in de ruimte tal van experimenten uit. Als arts was hij ook bijzonder geïnteresseerd in de effecten van een half jaar gewichtloosheid op het menselijke lichaam. Met name daarover zal hij zijn gehoor tijdens het EVC onderhouden. Kuipers spreekt op maandag 11 maart om 12.00 uur.

MECC
Het jaarlijkse congres EVC stelt vaatchirurgen in staat kennis te nemen van de meest recente technieken op hun vakgebied. Deelnemers aan het congres kunnen via een live-stream-verbinding met het OK-complex van het Maastricht UMC+ live meekijken naar diverse operaties. Het EVC biedt de deelnemers de mogelijkheid ook daadwerkelijk te oefenen in het toepassen van die technieken. In het MECC, waar het congres plaatsvindt, is een gehele verdieping ingericht voor deze praktische workshops. Het EVC wordt georganiseerd door het Hart en Vaatcentrum van het Maastricht UMC+. Voorzitter van het organisatiecomité is prof. dr. Michael Jacobs. Hij is mondiaal bekend vanwege zijn expertise op het gebied van complexe aneurysma-operaties.

Het EVC vindt op 10, 11 en 12 maart plaats in het Maastrichtse congrescentrum MECC.

Bron: MedicalFacts

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!