Attractiepark Toverland deze zomer bereikbaar per Arriva pendelbus

SEVENUM – Gedurende de zomervakantie in Zuid-Nederland zal er een speciale Arriva pendelbus ingezet worden tussen treinstation Horst-Sevenum en Attractiepark Toverland. Het gaat om een proef. Met deze proef, die overigens ook voor de herfstvakantie wordt ingezet, kan vastgesteld worden hoe groot de vervoersvraag richting Toverland is.

Op dit moment is Attractiepark Toverland in de weekenden, vakantieperiodes en tijdens feestdagen niet per bus bereikbaar vanaf het dichtstbijzijnde treinstation Horst-Sevenum. “Dit zijn juist de periodes waarin wij de meeste bezoekers ontvangen en goed bereikbaar willen zijn per openbaar vervoer”, zegt Benny Steijvers, Operationeel Directeur. Vandaar dat hij contact heeft opgenomen met Provincie Limburg en Arriva. Beide partijen onderschrijven het belang van een goede bereikbaarheid van toeristische attracties zoals Toverland en zijn een samenwerking aangegaan om een proef op te starten met een Arriva pendelbus tussen station Horst-Sevenum en Attractiepark Toverland.

Proef
De zomerproef start op zaterdag 15 juli en duurt tot en met zondag 27 augustus 2017. De bus rijdt elke dag tussen 09:00 – 11:00 uur en 16:00 – 19:00 uur. Tijdens de Midzomeravonden op de zes woensdagavonden in de zomervakantie is Toverland geopend tot 23:00 uur en rijdt de pendelbus tot 23:30 uur. De proef zal tevens voortgezet worden tijdens de herfstvakantie en het bijbehorende Halloween-evenement. Een enkele reis kost met een OV-chipkaart € 1,99 en bij de buschauffeur kan de reiziger ook een los kaartje á € 3,00 per stuk kopen.

Benny Steijvers is erg blij met deze ontwikkeling. “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij Toverland hoog in het vaandel. Door samen te werken aan een optimale bereikbaarheid per openbaar vervoer wordt Toverland voor nog meer mensen bereikbaar en gebeurt dit bovendien op een manier die het milieu zo min mogelijk belast.” Een ander bijkomend voordeel is dat het attractiepark meer personeel kan aantrekken dat afhankelijk is van het openbaar vervoer. “We zijn namelijk nog op zoek naar zo’n 40 hulpkrachten die ons Toverteam in de zomervakantie willen komen versterken.”

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!