Bergdorpje Vijlen op zoek naar een skilift

VIJLEN – Vijlen, het enige bergdorpje van Nederland in het Limburgse heuvelland, is op zoek naar een skilift. De plaatselijke ondernemers, verenigd in de Stichting Het Bergdorpje van Nederland, zien mogelijkheden om een skihelling gedurende de winterperiode zodanig te prepareren, dat deze dienst kan doen als skipiste, zo laten zij vandaag weten in een persbericht.

De zoekactie wordt ondersteund door de Nederlandse Ski Vereniging, die desnoods de boer op gaat in de Alpenlanden om het Limburgse bergdorpje verder de hoogte in te tillen. De vereniging maakte vorig jaar het gehele dorp lid en wees Vijlen ook aan als het eerste wintersportoord van Nederland. In 2010 werd bij Berghut ’t Hijgend Hert even buiten het bergdorpje op 260 meter hoogte Nederlands enige openlucht-snowboard-piste geopend.

Vijlen kent vaak langere periodes met sneeuw in de winterperiode. In het seizoen 2009/2010 en 2010/2011 was er sneeuw van november tot en met februari. Hierdoor waren er diverse wintersportmogelijkheden, waaronder het oud Hollandse sleeën, maar ook langlauf, alpineskiën en snowboarden.

Een skilift zou de wintersporters die het dorpje aandoen om dichtbij huis de lange latten onder te binden zeker tegemoet komen, denkt de stichting. ,,Het wordt zeker geen stoeltjeslift, liever een sleeplift en wat ons betreft mag deze ook al gebruikt zijn. Desnoods halen we hem zelf op. We proberen de aanleg al dit winterseizoen te realiseren”, laat Viktor Terpstra Stichting Het Bergdorpje van Nederland. Eind deze maand voert het stichtingsbestuur overleg met de gemeente Vaals voor de gewenste locatie.

Bron: Dichtbij.nl

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!