Carnavalsvierders niet geremd door prijsstijgingen en corona

LANDGRAAF – Na jaren van beperkte carnavalsvieringen en flinke prijsstijgingen, laten feestgangers zich deze carnavalseditie niet langer remmen. Twee op de vijf carnavalsvierders gaat komend weekend dan ook nergens op bezuinigen. Ook houdt de ruime meerderheid (84%) geen rekening meer met het coronavirus. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl onder ruim 1.200 van haar bezoekers.

Thuis indrinken en bezuinigen op rondjes
Ondanks de stijgende prijzen is de helft van de carnavalsvierders niet van plan te bezuinigen op hun alcoholconsumptie. Mensen die wel iets meer geld in hun portemonnee willen houden, besparen op verschillende manieren.
Zo drinkt 17% thuis alvast iets om kosten te drukken. Ook probeert bijna één op de zes feestgangers te besparen door minder rondjes te geven (16,8%).

Meerderheid houdt geen rekening (meer) met corona
Afstand houden in kroegen, niezen in de elleboog of zelfs een mondkapje op? Niet deze Carnaval! De meeste carnavalsvierders (84%) zijn namelijk niet van plan om zich aan één of meerdere maatregelen te houden. Corona staat Carnaval dit jaar dus niet meer in de weg.

Een klein deel van de feestgangers (11,5%) heeft wél de behoefte om afstand te houden en een enkeling slaat carnaval volledig over uit vrees voor het virus. Opvallend: veel van deze voorzichtige feestvierders komen uit België.

1 op de 5 geeft meer dan 200 euro uit
Gemiddeld feesten carnavallers drie dagen lang. Ruim 20% houdt het zelfs de volledige vijf dagen vol. Het geldbedrag dat de feestgangers aan het volksfeest besteden is hoog: bijna twee derde reserveert gemiddeld 100 euro voor Carnaval. 1 op de 5 carnavalsvierders geeft zelfs meer dan 200 euro uit.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!