Cheque voor restaurant Talentino

MARGRATEN – Op 23 februari 2015 viert VVV Zuid-Limburg haar 130-jarig jubileum, een mooie gelegenheid om ook aandacht te vragen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. In 2013 en 2014 werden enkele fietsroutes ontwikkeld waarvan een kwart van de opbrengst wordt geschonken aan restaurant Talentino in Margraten, een dagbesteding waar jonge volwassenen leren over werken in de horeca. Maandag overhandigde Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg, een cheque van duizend euro aan Marc Huijnen (directie), Marco Keulen (directie) en Jos Curfs (facilitair manager), van restaurant Talentino / Zorgbureau Talent.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord
Om als bestemming in de toekomst duurzaam aantrekkelijk te blijven voor gasten, neemt VVV Zuid-Limburg samen met haar contribuanten speciale ‘verantwoordelijkheid’. Dit krijgt vorm door aandacht voor de thema’s onthaasten, wellness en bezinning, maar ook de streekproducten krijgen bijzondere aandacht. Maatschappelijke verantwoordelijkheid speelt hierin een bijzondere rol, zowel naar de omgeving alsook de bedrijfsvoering. Daarom heeft VVV Zuid-Limburg dan ook bijzondere aandacht voor initiatieven die lokale goede doelen ondersteunen. Voorheen ontving de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg ook al een significant bedrag uit de opbrengst van de VVV jubileumroutes.

Fietsroutes
In 2013 introduceerde VVV Zuid-Limburg twee fietsroutes: ‘Tussen Geul en Maas’ en ‘Klein Heuvelland’ van resp. 42 en 36 kilometer door onder andere Gulpen, Margraten en Valkenburg aan de Geul. Een kwart van de opbrengst wordt gedoneerd aan restaurant Talentino in Margraten, een dagbesteding waar jonge volwassenen leren werken in de horeca. Na deze succesvolle introductie werden in 2014 nogmaals twee routes toegevoegd: ‘Door stoom en heuvels’ en ‘Langs Zuid-Limburgse dorpjes’ van resp. 32 en 34 kilometer die onder andere Simpelveld, Gulpen, Valkenburg aan de Geul en Meerssen (Ulestraten) aandoen.

Inmiddels zijn er meer dan 1655 exemplaren van de routes verkocht, en was er al zo’n 827,50 euro ingezameld voor Talentino. VVV Zuid-Limburg vulde dit verder aan tot het ronde bedrag van 1000 euro, dat vandaag officieel is overhandigd. De routes zijn doorlopend verkrijgbaar in de Limburg Winkels, en natuurlijk bij restaurant Talentino zelf. Daarnaast kunnen aangesloten accommodaties de routes via VVV Zuid-Limburg inkopen en zijn ze ook online te bestellen in de VVV Zuid-Limburg Webshop, via http://webshop.vvvzuidlimburg.nl/.

Restaurant Talentino Restaurant Talentino in Margraten is onderdeel van Zorgbureau Talent, een AWBZ erkend zorgbureau dat zich richt op de zinvolle dagbesteding van kinderen en (jong) volwassenen met gedrags- en/of psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking.

Foto: Gert Lammer

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x