Erfgoedcentrum De Domijnen doet oproep voor kunstwerken Sittardse kunstenares Rees Laudy

SITTARD – Het Erfgoedcentrum De Domijnen besteedt op gezette tijden aandacht aan kunstenaars uit de regio. In de afgelopen jaren presenteerde het museum exposities van Charles Tangelder, George Tielens, Frans van de Laar, Frans Timmers en Hubèr Fonteijn. In deze reeks zal komende zomer de aandacht gevestigd worden op Paula Maria Theresia (Rees) Laudy (1926-2017).

Rees Laudy staat vooral bekend om de vele portretten die zij schilderde. Daarnaast is religie een terugkerend thema in haar werk, bijvoorbeeld de tekeningen en olieverfschilderijen over de kruisweg. Bovenal was Rees Laudy een veelzijdig kunstenares die met verschillende materialen experimenteerde. Zij putte haar inspiratie uit veel bronnen, zoals artikelen, stillevens en bloemen.

Een aantal kunstwerken van Rees Laudy die nu bij de organisatie bekend zijn, berust bij de familie. Daarnaast heeft De Domijnen enkele schilderijen in de collectie. Het is echter wel zeker dat Rees Laudy ook werken geschonken en verkocht heeft. Dit kunnen schilderijen zijn, maar ook beelden in steen, hout of brons. Met de bezitters van zulke kunstwerken willen de samenstellers van de expositie graag in contact komen. Zo kan het beeld van haar oeuvre verder ingevuld worden en eventueel in overleg besloten worden één of meer werken aan de expositie toe te voegen. Eigenaren die hieraan willen bijdragen, worden verzocht contact op te nemen met Kitty Jansen, conservator Erfgoedcentrum De Domijnen. Dat kan per mail aan kitty.jansen@dedomijnen.nl.

De tentoonstelling over Rees Laudy opent op zondag 14 juli 2019 in Erfgoedcentrum De Domijnen, Kapittelstraat 6 in Sittard.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!