Helft van Limburgse vakantieparken druk met duurzaamheid

HEYTHUYSEN – 50% van de vakantieparken in Limburg heeft een Green Key-certificaat. De provincie komt hiermee op een gedeelde derde plek van alle Nederlandse provincies. Met het keurmerk wordt aangegeven dat parken zich extra inzetten voor het milieu. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl.

Alleen in Utrecht (75%) en Zuid-Holland (54,2%) hebben relatief meer parken een Green Key-certificaat. Limburg komt op een gedeelde derde plek met Flevoland, Noord-Brabant en Groningen. Zeeland staat onderaan de lijst met 24,2%.

Green Key-certificaat voor elf Limburgse vakantieparken
Elf vakantieparken in Flevoland zetten zich meer voor het milieu in dan de normale wet- en regelgeving vereist, waaronder:

  • Center Parcs Het Meerdal – America
  • Landal De Waufsberg – Noorbeek
  • Landal De Lommerbergen – Reuver
  • Roompot Gulpen – Gulpen

Op de vakantieparken worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt, spaarlampen en lichtsensoren geïmplementeerd en zijn er vaak zonnepanelen aanwezig. Ook zijn er vaker laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar.

De overige elf onderzochte vakantieparken in Limburg hebben het duurzaamheidscertificaat vooralsnog niet.

Vakantieparken in Nederland steeds duurzamer 
Landelijk hebben momenteel 101 van de 238 bungalowparken (42,4%) van de grootste vakantiepark-ketens een Green Key-certificaat. Vorig jaar waren er nog 95 parken met het duurzaamheidskeurmerk.

In Nederland zijn er twee ketens waarvan alle parken een Green Key-certificaat hebben: Center Parcs en RCN Vakantieparken. Bij vier ketens is het aantal vakantieparken met het duurzaamheidskeurmerk gestegen ten opzichte van vorig jaar: Molecaten, Landal, Roompot en TopParken. Alleen bij EuroParcs is het aantal gecertificeerde parken gelijk gebleven.

Benieuwd welke duurzame maatregelen Nederlandse bungalowparken nog meer nemen? Kijk dan op de volgende pagina: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/hoe-duurzaam-zijn-vakantieparken-in-nederland/.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!