‘INGEPAKT’ een grootschalige theaterbelevenis over duurzaamheid

“Wij kunnen het probleem niet oplossen, maar wel waarschuwen en mensen wakker schudden. Het is Vijf voor twaalf, de tijd dringt!”

HORST – Op 5 juni gaat de theatervoorstelling ‘INGEPAKT’ in première in De Mèrthal in Horst. Mensen met en zonder verstandelijke beperking, professionele acteurs en kunstenaars bundelen hun krachten wat leidt tot een bijzondere theaterbelevenis. De theatervoorstelling maakt deel uit van een grootschalig kunstproject geïnitieerd vanuit Theater Kleinkunst. De voorstelling is te zien op 5, 8, 9 en 15 juni.

Theater Kleinkunst
Theater Kleinkunst is een theaterwerkplaats die werkt met acteurs met en zonder een verstandelijke beperking. Zij maakt al ruim 20 jaar artistiek verantwoorde producties voor een breed publiek, volop gebruik makend van de authentieke eigenschappen van haar acteurs, die door de pers en het publiek als een verrijking van het bestaande kunstaanbod worden gezien. Theater Kleinkunst is één van de kunstateliers van PSW-Gewoon Doen en speelde in het verleden al meerdere grote producties waaronder ‘Helden 1.0’, ‘’n Maatje Meer’, ‘Waskracht’ en ‘Bosopjepad’.

Multidisciplinaire theatervoorstelling over plasticsoep
‘Ingepakt’ is een inclusieve en vernieuwende theatervoorstelling waarbij de acteurs bewustwording willen creëren over de grote berg afvalplastic die is ontstaan (plasticsoep). “Het idee voor de voorstelling over de plastic soep komt van de acteurs zelf”, vertelt Kitty Korebrits, regisseur van Theater Kleinkunst. “Ook onze acteurs zien wat er op dit moment in de wereld gebeurt, de overdaad aan plastic en hoe wij daar als consument mee omgaan.” De acteurs geloven erin dat we samen voor een betere wereld kunnen zorgen en daarom wordt iedereen bij de voorstelling betrokken: van scholieren en studenten tot (zorg)organisaties en bedrijven, cultuurliefhebbers en milieubewuste individuen.

Een proces van bewustwording
De acteurs hebben zich het afgelopen jaar verdiept in het onderwerp plasticsoep en dit riep verschillende emoties op. Deze komen allemaal naar voren in het theaterstuk. Daarnaast zijn de acteurs zich ook steeds meer bewust geworden van hun eigen plastic gebruik. Deze inzichten weten ze op bijzondere wijze over te brengen op het publiek. Zoals acteur Kevin heel mooi verwoordt: ‘We zouden met deze voorstelling het liefst in één keer de hele wereld duidelijk maken dat plastic gewoon niet kan. Dat zou eigenlijk het allermooiste zijn.’

Kunstwerken

Binnen verschillende creatieve ateliers van PSW zijn samen met regionaal bekende kunstenaars uiteenlopende en indrukwekkende kunstobjecten gemaakt uit gerecycled plastic. Deze kunstwerken zullen een belangrijke rol krijgen in de theaterbelevenis.

Tickets

‘Ingepakt’ wordt gespeeld op: woensdag 5 juni (Wereld Milieudag) om 19:30 uur, zaterdag 8 juni om 19:30 uur, zondag 9 juni om 15:00 uur en zaterdag 15 juni om 19:30 uur.
Wij adviseren u om 30-45 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Wij ontvangen u dan graag met een kopje koffie of thee en u heeft voldoende tijd om de kunstexpositie te bezoeken.

Voor tickets en meer informatie kunt u kijken op onze website www.theaterkleinkunst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!