Herenhoeve Weerterhof ideale locatie voor crematorium en uitvaartcentrum

MEERSSEN – Uitvaartorganisatie Yarden heeft bij de gemeente Meerssen een verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan ingediend. Yarden heeft plannen om de vervallen historische Herenhoeve Weerterhof, gelegen in de Landgoederenzone Maastricht-Meerssen, te renoveren en er een crematorium en uitvaartcentrum te huisvesten. Met de renovatie van de Herenhoeve krijgen de inwoners van Maastricht en Meerssen e.o. een geschikte locatie om passend afscheid te nemen van overleden dierbaren.

Hoeve in ere hersteld
Sabrina Franken, Directeur Uitvaartverzorging: ‘Yarden hoopt in 2016 met de restauratie van de originele Limburgse carréboerderij te starten. Met deze restauratie wordt de intussen jarenlang niet gebruikte en in verval rakende hoeve als monument voor de omgeving behouden. Binnen de historische muren van het pand zullen een crematorium, een uitvaartcentrum met opbaarkamers en horecavoorziening worden gerealiseerd. De opbaarkamers worden voorzien van een warme, huiselijke sfeer en zijn 24 uur per dag voor nabestaanden toegankelijk. De opbaarkamers bieden een mooi alternatief voor thuisopbaring wanneer hier thuis geen mogelijkheden voor bestaan. De horecavoorziening zal ook voor publiek worden opengesteld.’

Bereikbaarheid en toegankelijkheid
Met het voornemen om de Herenhoeve geschikt te maken als uitvaartlocatie krijgen de eerder geformuleerde plannen van de Stichting Crematoria Limburg gestalte. De Stichting Crematoria Limburg, inmiddels onderdeel van Yarden, beheert ook crematoria in Venlo- Blerick en Heerlen. De plannen, die in overleg met de gemeente Meerssen, de monumentencommissie en het Limburgs Landschap worden vorm gegeven, leiden tot versterking van de natuurwaarde van het omliggende natuur- en cultuurgebied.

De ligging van de Weerterhof biedt samen met haar goede bereikbaarheid vanuit Maastricht en omgeving goede mogelijkheden voor een probleemloze verkeersafwikkeling. Parkeervoorzieningen worden op eigen terrein gerealiseerd. Overlast naar omwonenden en de omgeving wordt hiermee voorkomen. Yarden zal de komende maanden intensief overleggen met de gemeente Meerssen. Daarnaast zal Yarden omwonenden nadrukkelijk informeren en betrekken bij de realisatie van haar plannen. 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x