Locatie 2e SamenLoop voor Hoop Weert bekend

WEERT – In 2018 vindt in Weert voor de tweede keer de SamenLoop voor Hoop plaats. Dat lijkt nog ver weg, maar de organisatie is al druk bezig met de voorbereiding. Voorzitter Léon Stultiens is verheugd te kunnen melden dat de locatie van deze tweede SamenLoop inmiddels bekend is: het terrein rondom Basisschool Aan de Bron/PSW aan de Maaslandlaan.

Zowel de basisschool, PSW als Kinderopvang Humanitas, omarmen de Samenloop. Ook de fietsenstalling van de Philips van Horne Scholengemeenschap mag gebruikt worden. Met al deze positieve medewerking krijgt het ‘samen karakter’ van deze Samenloop voor Hoop een extra dimensie De exacte data waarop de samenloop wordt gehouden zijn nu nog niet bekend maar zullen zo snel mogelijk gecommuniceerd worden.

Groot(s) evenement
De eerste editie van het evenement (dat in 2015 op de atletiekbaan AV Weert plaatsvond) leverde een kleine € 50.000,= op voor kankeronderzoek van KWF Kankerbestrijding en het lokale doel: het Toon Hermans Huis Weert. Er waren 1.300 deelnemers aanwezig en 102 eregasten met hun begeleider die meeliepen en/of in de watten werden gelegd. Vele artiesten verzorgden tijdens de SamenLoop belangeloos optredens en 240 vrijwilligers hebben zich ingezet.

Wat is de SamenLoop?
SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding is een uniek evenement waarbij deelnemers de strijd aangaan tegen kanker en hun verbondenheid tonen met (ex)kankerpatiënten binnen de gemeenschap. (Ex)kankerpatiënten zijn dan ook de eregasten van het evenement. Er is aandacht voor uiteenlopende aspecten van kanker. En er wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit evenement wordt sinds 2006 al elders in de wereld georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!