Honden begrijpen is honden beschermen

LANDGRAAF – Een goede omgang met honden lijkt vanzelfsprekend in een beschaafd land als Nederland. Toch is ernstig hondenleed aan de orde van de dag. Help mee om daar iets aan te doen!

Extreem uiterlijk
Bij veel rashonden is het uiterlijk zo extreem, dat zij niet meer fatsoenlijk kunnen ademen, bewegen, horen, zien, eten, drinken en zich voortplanten. Door inteelt dragen ze ernstige ziektes met zich mee, waaraan veel dieren sterven.

Impulsaankopen
Ook het ondoordacht aanschaffen van honden veroorzaakt veel leed. Als het baasje is uitgekeken op zijn nieuwe aanwinst, kwijnt het dier weg van eenzaamheid. Of de hond blijkt toch wel erg duur… Zo belanden jaarlijks tienduizenden honden in het asiel of op straat.

Hondenbeten
Ondertussen vinden er ieder jaar 150.000 hondenbeten plaats. Vooral bij jonge kinderen, die de lichaamstaal van honden niet begrijpen en verkeerd reageren. De hond in kwestie wordt in de meeste gevallen geëuthanaseerd. De Sophia-Vereeniging voorkomt hondenleed. Helpt u mee? Steun de Sophia-Vereeniging en word lid. Voor nog geen 50 cent per week geeft u honden in nood een kans op een goed leven. Als dank ontvangt u nu het handboek Sophia DierenEHBO helemaal gratis. Daarmee kunt u op vakkundige wijze eerste hulp toepassen bij huisdieren in noodsituaties.

HELP

Namens alle honden van Nederland alvast hartelijk bedankt!

Bron: Sophia-Vereeniging

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x