Dit jaar kleinere versie van Bruis

MAASTRICHT – De kogel is door de kerk, dit jaar komt er een Bruis. Weliswaar een kleinere, maar wederom met een spraakmakende programmering in de lijn met vorige Bruis edities. Editie 2015 kende vanwege het slechte weer een negatief resultaat dat met behulp van de gemeente is weggewerkt. Dit heeft de organisatie van Bruis doen besluiten om dit jaar een kleinere versie van Bruis te organiseren, met twee podia en faciliteiten ingericht op 3000 bezoekers. Verder zullen alle aspecten waar het festival om bekend staat aanwezig zijn; goede muziek, een fijne sfeer, lekker bier en bourgondisch eten.

Bruis staat daarnaast ook bekend als een gratis festival, en dit zal altijd een uitgangspunt blijven. De organisatie kan zich dit jaar niet opnieuw een verlies permitteren en heeft daarom wel besloten om op vrijdag een “Bruis Exclusive” te organiseren met een bescheiden entree van 20 euro. De zaterdag en zondag blijven gratis, maar omdat de capaciteit dit jaar beperkt is (van 8000 naar 3000 bezoekers per dag) adviseren wij om voor de zaterdag en/of zondag van tevoren een plek op het festival te reserveren. Dit kan door middel van het kopen van een voucher van € 10,00 per dag. Deze vouchers geven recht op 4 consumptiebonnen en gegarandeerde toegang tot Bruis tussen 13:00-15:00 uur (in = in en out = out).
N.B. na 15.00 vervalt de reservering

De vouchers en de BRUIS EXCLUSIVE tickets kunnen vanaf 4 juni 12 uur s’middags online en offline gekocht worden. Online via www.bruismaastricht.nl en offline bij de lokale Primera winkels en de Muziekgieterij (in het weekend tussen 12 en 14 uur en doordeweeks tijdens kantooruren).

Door het kopen van een kaart voor BRUIS EXCLUSIVE wordt het mogelijk gemaakt om Bruis op zaterdag en zondag gratis toegankelijk te houden en banen wij de weg vrij om in 2017 gewoon weer een volledig gratis festival weekend aan te bieden.

Vrijdag 2 september BRUIS EXCLUSIVE €20
Ane Brun
Palace
Whispering Sons
A Liquid Landscape
& MORE TBA

Zaterdag 3 september FREE
Jonathan Jeremiah
Admiral Freebee
Rag’N’Bone Man
Ciaran Lavery
Faces On TV
La Jungle
Storksky
Aïcha Cherif
& MORE TBA

Zondag 4 september FREE
Balthazar
Aidan Knight
Flying Horseman
Bombay
Kalulu
The Liberators
Machete Nightclub
& MORE TBA

VITAMINE BRUIS
Nieuw dit jaar is VITAMINE BRUIS; bands uit de Euregio krijgen de kans om te spelen op het festival. In totaal zullen 12 bands via twee voorrondes op 2 en 9 juli en een finale op 23 juli onderling strijden voor een mooi prijzenpakket met o.a. een openingsspot op Bruis 2016, een studiosessie en masterclasses van verschillende professionals. Naast de BRUIS jury zal ook het publiek een stem hebben in wie uiteindelijk op het affiche van Bruis 2016 zal pronken. Bands uit de Euregio kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd bij concert@muziekgieterij.nl.

Bruis Maastricht
2,3,4 september 2016
Sportterrein De Koompe, Prins Hertogsingel 55 Maastricht
www.bruismaastricht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!