Koelpot: Een Heerlens kookboek met een ode aan de Koel

HEERLEN – Sinds de mijnbouw leven er veel verschillende culturen en nationaliteiten in de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek. Migranten uit Italië, Turkije, Marokko en vele andere landen maken vandaag de dag nog steeds een groot onderdeel uit van de eetcultuur en identiteit van Heerlen. De Eetkamer van de Wijk heeft dit smakelijke verleden weten te vangen in 33 bijzondere recepten, élk met een persoonlijk verhaal! Een mengelmoes aan culturen – van Turkse fasulye tot Saltimbocca alla Romana en van couscous tot “zoervleisj” – is gebundeld tot het kookboek ‘Koelpot’. Aangevuld met handige tips en trucks van een professionele chef-kok is dit hét kookboek dat niet aan je boekenplank mag ontbreken!

De recepten uit het kookboek zijn verzameld tijdens de 11 gratis buurtdiners in Heerlen, georganiseerd door het project Eetkamer van de Wijk. Bewoners gaven letterlijk een kijkje in eigen keuken en stuurde hun lekkerste recept in, met een persoonlijke terugblik op het mijnverleden. 33 van deze verhalen zijn, samen met de recepten, vanaf 14 september 2015 terug te vinden in dit overheerlijke maar vooral bijzondere kookboek met de toepasselijke titel ‘Koelpot’.

Het kookboek wordt van 11 t/m 13 september gepresenteerd tijdens het festival Parkstad Culinair in Heerlen, waarna het kookboek te koop zal zijn op diverse verkoopplekken in Heerlen. De oplage van ‘Koelpot’ zal slechts 2000 stuks bedragen, dus wie het kookboek wil bemachtigen zal er snel bij moeten zijn!

Het kookboek Koelpot en het project Eetkamer van de Wijk zijn initiatieven van Stichting HeerlensDNA i.s.m. M2015 Jaar van de Mijnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!