Lancering gratis app Perfect Earth Animals

OSPEL – Gamebedrijf Perfect Earth lanceerde onlangs de gratis app Perfect Earth Animals, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Met de app kunnen digitale dierenkaarten verzameld worden op mooie plekken in natuurgebieden. Ook in Nationaal Park De Groote Peel zitten dierenkaarten ‘verstopt’.

Perfect Earth en Staatsbosbeheer komen met de app om kinderen en hun ouders te stimuleren om activiteiten te ondernemen in de natuur. Het voegt bovendien een activiteit toe voor bezoekers van de acht buitencentra van Staatsbosbeheer. Eén van de doelen van de centra is om op een eigentijdse wijze kinderen te interesseren voor de natuur. Ook Buitencentrum De Pelen, aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel, doet mee.

Perfect Earth Animals heeft een toegankelijke structuur. Op een landkaart in de app kan een speler ontdekken waar zich de meest dichtbij zijnde dierenkaarten bevinden. Komt een speler binnen 50 meter van een dergelijke locatie, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op de telefoon. Via de dierenkaarten ontdekken de spelers de kenmerken en leefomgeving van de betreffende dieren. Het doel van het spel is om de collectie compleet te krijgen. Dubbele dierenkaarten kunnen worden geruild met andere spelers, door twee smartphones naast elkaar te leggen, de betreffende dierenkaarten te selecteren en vervolgens een knijpbeweging te maken over de twee schermen. Het digitaal ruilen van kaarten op deze wijze betreft een wereldwijde primeur. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play.

Dieren verzamelen in De Groote Peel
In Nationaal Park De Groote Peel zijn maar liefst 24 dierkaartjes te verzamelen. Je vindt ze op de blauwe route (6 km) die start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Veel van die dieren zijn specifiek en kenmerkend voor dit hoogveengebied. Zo leer je de Peel beter kennen.

Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media. De app kan dus een goede motivatie zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders. Voor het eind van de zomer zullen op rond 10.000 locaties in de Nederlandse natuur dierenkaarten geplaatst zijn. Na de zomer zal de app worden uitgerold in andere Europese landen, Brazilië en de VS.

Perfect Earth
Perfect Earth heeft als missie het ontwikkelen van boeiende spelconcepten, die kinderen spelenderwijs laten ontdekken wat de invloed van hun keuzes is op het welzijn van de natuur en het klimaat. Naast een online spel, een kaartspel en een stripverhalenreeks is de app het eerste mobiele spel in het portfolio van Perfect Earth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!