Leeuwenwelpen in GaiaZOO gaan op ontdekkingstocht

KERKRADE – De leeuwenwelpen in GaiaZOO groeien goed. Niet alleen moeder Raya, ook vader Ashrad en tante Kianga ontfermen zich over de welpen. De afgelopen weken was het leeuwengebied afgesloten voor publiek, zo kon moeder in rust een band opbouwen met haar jongen. Om de leeuwen toch weer langzaam te laten wennen aan bezoekers is de Savanna-route weer geopend. De welpen liggen nog het grootste deel van de tijd binnen in de werpkist te slapen. Dat is erg belangrijk voor hun groei. Via live-beelden bij het leeuwenverblijf kunnen bezoekers wel al een kijkje nemen in de kraamkamer van de leeuwen.

Deze week besloten de welpen echter om op ontdekkingstocht te gaan in de buitenlucht. Bekijk hier de eerste videobeelden van hun uitstapje.

Op ontdekkingstocht
De welpen hebben voor de eerste keer de frisse buitenlucht opgesnoven. Op de camerabeelden zagen de dierverzorgers dat de werpkist leeg was, niet veel later kwamen de leeuwenwelpen naar buiten waggelen. Ze speelden op het separatieperk en gingen daarna onder begeleiding van moeder Raya weer uitrusten in de werpkist. In de Kerstvakantie kunnen bezoekers bij het verblijf van de leeuwen zelf ook de welpen in de gaten houden. Via een beeldscherm kan men live zien of de welpen in de werpkist zijn, ergens in het binnenverblijf, of in het separatieperk, waar de bezoekers ze ook zelf kunnen bewonderen.

welpjes weegschaal

Bezoek van de dierenarts
Het is alweer drie weken geleden dat de welpen voor de eerste keer gewogen en ontwormd werden. Vandaag was het hoog tijd voor de herhalingskuur. Om de dosering te bepalen werden de welpen een voor een gewogen. De vorige keer was het vrouwtje het zwaarst, maar nu heeft ze een mooi gemiddeld gewicht: 6,8 kilo, tegenover 7,1 en 6,7 kilo voor de twee leeuwtjes. Omdat de welpen zo gegroeid waren, konden ze niet meer in de emmer op de weegschaal. De welpen lieten ook duidelijk merken dat ze het wormenmiddel niet zo lekker vonden, maar gelukkig bleef de pasta goed aan hun tong kleven.

foto's: Hans Janssen

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x