Limburg beschikt over aantal troeven als bestemming voor zakelijk toerisme

LANDGRAAF – Veel mensen denken aan de Randstad wanneer ze aan grote kantoren, bedrijven en business denken. Maar is dit nu wel de beste plek voor een bedrijf? Het is hier druk, staat bomvol met gebouwen en is lastig te bereiken. Misschien zijn we toe aan iets nieuws. Een andere omgeving zorgt misschien voor nieuwe ideeën, ervaringen en mogelijkheden.

Het vrijetijdstoerisme in Limburg is aan het groeien. Mensen komen uit binnen- en buitenland hier heen voor een dagje weg of een korte vakantie. Bij TravelBird worden nu ook steeds meer vakanties in Limburg aangeboden, omdat de bestemming populairder begint te worden. Het is de ideale locatie om lekker bij te komen en te genieten van de natuur. De missie van toerisme Limburg is dan ook het positioneren van Limburg als een sterk merk en als een onderscheidende toeristische bestemming in het hart van Europa.

Limburg heeft een perfecte ligging, aangezien Nederland, Duitsland en België hier in Vaals samenkomen. Hierdoor is een grensoverschrijdende samenwerking makkelijk te organiseren en bouwt Limburg een sterke positie op. Ook een groot voordeel voor bedrijven en werknemers is het feit dat er veel minder verkeer is dan richting de Randstad. Er zijn veel minder files. Dit scheelt natuurlijk veel tijd en stress onderweg.

De perfecte plek voor een bedrijf is Limburg. In eerste instantie lijkt dit ver weg, maar het geeft juist een groot aantal voordelen. Dit gebied is op dit moment een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen van Nederland. Bedrijven hebben hier andere mogelijkheden. Bij Limburg Onderneemt is ontzettend veel informatie te vinden over het bedrijfsleven en de mogelijkheden in deze provincie. Limburg is een plek voor rust en natuur. De omgeving is dan ook veel groener dan in de Randstad en dit is natuurlijk goed voor je gezondheid. Het is makkelijk er even tussenuit te gaan en de frisse lucht op te snuiven.

Ook het zakelijke toerisme begint steeds sneller te groeien. Toerisme Limburg is dan ook bezig meer bedrijven naar de provincie te trekken voor hun MICE activiteiten. (Meetings, Incentives, Conferences and Events). Er wordt dan ook hard gewerkt om deze industrie in Limburg te vergroten. Limburg dient meer op het succesvollere Vlaanderen gaan inspelen, omdat dit extra zakelijk toerisme kan opleveren. De zakelijke toeristen geven per overnachting gemiddeld 3 keer zoveel uit vrijetijdstoeristen. Hierdoor zal een stijging van dit type toerisme een grote meerwaarde betekenen voor de toeristische ondernemers in Limburg.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x