MAASTRICHT – Horecavakbeurs BBB Maastricht opent op zondag 6 oktober haar deuren. Dit is één dag eerder dan voorgaande edities. Bezoekers worden uitgenodigd om op het beursgedeelte ‘Folie Culinaire’ kennis te maken met diensten en producten uit het hogere culinaire segment.
De reden hiervoor is de terugkomst van de Nederlandse MICHELIN Gids Uitreiking. De organisatie wil regionale ‘fine dining’ bezoekers ook de gelegenheid bieden om kennis te maken met de beurs. Uniek is dat directe verkoop van producten, waaronder streekproducten, exclusieve wijnen, (zee)delicatessen en servies, is toegestaan. De 69e editie van BBB Maastricht vindt plaats van zondag 6 t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht.
Folie Culinaire geeft voorproefje MICHELIN-uitreiking
Deze editie staat mede in het teken van de terugkomst van de MICHELIN Gids Ceremonie op maandag 7 oktober, eveneens in MECC Maastricht. Daarom dat de horecavakbeurs BBB Maastricht haar deuren één dag eerder opent voor liefhebbers van ‘fine dining’ uit de (Eu)regio. Op Folie Culinaire, een onderdeel van BBB Maastricht, presenteren meer dan 70 exposanten onder meer exclusieve wijnen, bijzondere ingrediënten en hoogstaand tafelgerei. Aansluitend vindt op zondagavond de Preview Party plaats: een exclusieve avond waarop genodigden en stakeholders toosten op de opening van de 69ste editie van BBB Maastricht. Tijdens de beurs worden op Folie Culinaire doorlopend exclusieve kookdemonstraties en tastings georganiseerd. Zo kookt Björn de Waal van Het Arsenaal 1309 (Doesburg) op zondag met streekproducten in de Demokeuken van Culinaire Saisonnier.
Streekheldenplein
Het nieuwste initiatief op Folie Culinaire is het Streekheldenplein. Hier komen innovatie en verduurzaming in de horeca samen. Tijdens de reguliere beursdagen, maandag 7 t/m woensdag 9 oktober, is dit dé plek waar brancheorganisaties, onderwijsinstellingen en ondernemers elkaar ontmoeten en verbinden. Op de Preview Day, zondag 6 oktober, presenteren een twintigtal lokale producenten in samenwerking met Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVSL) hun Limburgse streekproducten. Onder meer Slagerij Kusters (Margraten), Wijndomein St. Martinus (Vijlen) en Laaker Boere Ies (Ohé en Laak) zijn hier vertegenwoordigd.
Sinds 1955 bezoeken duizenden horecaprofessionals jaarlijks in oktober horecavakbeurs BBB Maastricht om te proeven, te netwerken en zich te laten inspireren. De horecavakbeurs realiseert ‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten door betekenisvolle ontmoetingen te stimuleren, vakkennis te delen en nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen. BBB Maastricht vindt plaats van zondag 6 t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht. Bezoekers kunnen zich vanaf 15 juli registreren via de website: www.bbbmaastricht.nl.
Gerelateerde berichten:
- € 30.400 voor ‘Make a Wish’ tijdens Preview Night InterClassics Maastricht
- Zaterdag Sneak Preview dag bij Mosaqua Gulpen
- Herman den Blijker en Hans van Wolde koken op BBB Maastricht
- BBB Maastricht lanceert nieuw concept
- BBB Maastricht en Folie Culinaire overtreffen verwachtingen
- BBB Maastricht 2021 maakt ambitieuze kwaliteitsambities waar
- Extra deelnemers welkom op eerste Color Run Weert
- Campagne ‘Welkom terug in Nederland’ bereikt ruim 9.5 miljoen mensen