Nieu­we vijf­de­li­ge do­cu­men­tai­re­se­rie over ar­che­o­lo­gi­sche schat­ka­mer Lim­burg

MAASTRICHT / HEERLEN – Limburg is de rijkste archeologische provincie van Nederland. Bij De Vondst, het centrum voor archeologie in Limburg te Heerlen, worden veel van die bijzondere voorwerpen bewaard. Het is de archeologische schatkamer van Limburg. In de nieuwe vijfdelige documentaireserie ‘De Vondst’ staan de archeologische vondsten uit de Limburgse bodem centraal.

Gedeputeerde Hans Teunissen van archeologie is blij met de serie: “Ik heb de eerste aflevering al mogen bekijken. In één woord geweldig! Op deze manier vertellen we het archeologische verhaal van Limburg op een eigentijdse manier. Zo maken we de verhalen uit het verleden echt beleefbaar. Daarnaast krijgt De Vondst een mooie plek in het verhaal. Deze serie laat op een laagdrempelige manier zien hoe belangrijk en interessant archeologie is.”

In het Savelsbos bij Rijckholt ligt de oudste mijn van Nederland. Het is de plek waar de ‘koempels’ uit de prehistorie vuursteen wonnen. In de eerste aflevering dalen we af naar deze mysterieuze plek van zesduizend jaar oud.

Opmerkelijk verhaal
“Iedere aflevering halen we een voorwerp uit het depot met een opmerkelijk verhaal. Vervolgens ontrafelen we binnen enkele minuten op een spannende en leuke manier de geschiedenis achter het object. We dalen af naar duizenden jaren oude grotten, maar laten ook recente vondsten zien”, aldus regisseur Jeroen van den Kroonenberg.
De serie is een productie van Doerak Film in samenwerking met L1 en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. De serie is de komende vijf weken ieder weekend te zien op L1. De eerste aflevering wordt op zaterdag 9 februari uitgezonden.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!