Programma Southern Bluesnight 2017 bekend

HEERLEN – Zaterdag 25 maart staat Parkstad Limburg Theaters in het teken van de 21ste editie van de Southern Bluesnight. Het festival brengt de absolute top van de (inter)nationale blues samen tijdens unieke ontmoetingen op drie podia in Theater Heerlen. Het festival maakt vandaag haar line-up compleet met onder andere Laurance Jones, Richard ‘Rip Lee’ Pryor en Luther ‘Guitar Junior’ Johnson.

De onbetwiste ambassadeur van de akoestische blues Eric Bibb (VS) deelt het podium met de uit Zweden afkomstige gitaarvirtuoos Staffan Astner. Mondharmonica-icoon Johnny Mars (VS) speelt met Blues Brother Tom ‘Bones’ Malone (VS) en ‘ons’ eigen Northern European Jazz and Blues Orchestra. Luther ‘Guitar Junior’ Johnson (VS) ontmoet de Robbert Fossen Band. Richard ‘Rip Lee’ Pryor speelt met de bluesband van Hein ‘Little Boogie Boy’ Meijer. En de ‘First Lady of British Blues’ Kyla Brox neemt niemand minder dan haar vader, blueslegende Victor Brox, mee naar Heerlen. Het zijn deze bijzondere ontmoetingen die het programma van De 21ste editie van het Bluesfestival van Zuid Nederland kleuren.

Verder ontvangt het festival het jonge bluesrock-talent en meervoudig award-winner Laurence Jones (UK), mondharmonicaspeler Mátyás Pribojszki (HU) en de winnaar van de BRUL-contest 2016 Bigwood Leonard (BE). Maar ook in de vorm van oude 78-toerenplaten in ‘de Juke Joint’ gecureerd door Blue Flamingo 78. Daarnaast zijn er weer buskers in de vorm van The PinPins en Chivy Kuhles & The Dynamics. Kortom, een boordevol programma waar de liefhebber van Blues in z’n meest pure vorm.

De deuren van Theater Heerlen openen op 25 maart om 19:00 uur. Kaarten voor Southern Bluesnight zijn reeds te koop via www.plt.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!