Jubilerend Solar Weekend Festival maakt divers programma bekend

EINDHOVEN/ROERMOND – Het creatieve festival Solar Weekend viert zijn tiende verjaardag met wederom een divers programma. Deze maakte organisatie Extrema zojuist bekend. Techno, house, jazz, Afrikaanse beats, hiphop en andere muziekstijlen staan broederlijk naast elkaar op het muziekaffiche. Met daarbij natuurlijk weer een uiterst gevarieerde line-up van kunstenaars en creatieve collectieven. Het vierdaagse festival aan de Maasplassen bij Roermond vindt dit jaar plaats van 31 juli tot en met 3 augustus en heeft als thema ‘Sprook’, de volwassen, stoere vorm van sprookje.

In de tien jaar dat Solar Weekend bestaat, is het van een vooruitstrevend initiatief uitgegroeid tot een van de meest creatieve festivals. De diversiteit komt terug in de programmering, die verspreid over acht podia enorm breed gaat: dampende house, diepe techno, energieke hiphop, klassiek en jazz. Dat alles in een betoverend decor, gebouwd door de vele kunstenaars.

Springplank
Door de jaren heen is Solar Weekend een ware springplank voor de creatieve industrie geworden. Van afvalrobots tot ‘wildhakers’, van wipkippen via spannend theater naar liefdesdokteren en zelfgebouwde piratenschepen; het maakt van Solar Weekend bij uitstek een plek voor creatieven om door te groeien. En voor de bezoeker is Solar de plek om verrast te worden door op onderzoek uit te gaan naar nieuwe avonturen in een lang, magisch festivalweekend.

Variëteit
Op het hoofdpodium staat niemand minder dan de Amerikaanse breakes-ster Bassnectar met zijn spectaculaire, rauwe optreden bomvol licht-, geluid- en effectenkunst. De explosieve en rauwe electroset van Boys Noize belooft eveneens een hoogtepunt te worden. De Hollandse hiphophelden van Great Minds en Kraantje Pappie hebben inmiddels bewezen de festivals plat te krijgen, terwijl Hans Teeuwen & The Painkillers voor een jazzy verrassing zal zorgen. Verder spectaculaire live-optredens van onder meer Hercules & Love Affair en het vlammende samenwerkingsverband tussen Noisia en Foreign Beggars: I Am Legion. Als klap op de vuurpijl zal ook Hudson Mohawke acte de présence geven. Het is slechts een greep uit het bomvolle programma.

Samen bouwen
Solar Weekend staat voor ‘samen bouwen’ en waar gebouwd wordt, wordt verbouwd. Het Rauwlab van Joost van Bellen herbergt acts als Aeroplane en pionier Green Velvet. De Techy Tent wordt dagelijks het domein van een andere gastheer. Op zaterdag Joris Voorn, die Kölsch, Dominik Eulberg & Gabriel Ananda en Timo Maas meeneemt. Op zondag staat Dave Clarke er aan het roer met vrienden zoals Berlijnse undergroundheld Marcel Fengler, Octave One en Technasia.

In de Container Compound presenteren boekingskantoren Bespoke & Missin’ Link op zaterdag en zondag de beste live-hiphop, met onder meer Mr. Polska, Ronnie Flex, Gery Mendes, Rico & ART, Typhoon en Broederliefde. Daarnaast is er de VAgE gASTEN-area en natuurlijk de House Of House, met Franky Rizardo, Chocolate Puma, Shermanology, The Shapeshifters, Hardsoul, Gramophonedzie en nog heel veel meer.

Upgrade Strandcamping
Met de Campingtent en de Strandpodia is de strandcamping van Solar Weekend een integraal onderdeel van het vakantiegevoel. Vandaar dat de faciliteiten aldaar een upgrade hebben gekregen voor deze tiende editie. Voor een betere doorloop en ruimere opzet wordt de dancetent verplaatst. Daarnaast worden er meer douches neergezet en komen er overdekte spoeltoiletten. Om het gesjouw te voorkomen, komt er een uitgebreide foodmarket op het campingterrein. Alles om van de jubileumeditie van Solar Weekend op werkelijk alle vlakken een ultieme editie te maken.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x