Route du Soleil eerste nieuwe activiteit Wyck Promotie en Centrummanagement Maastricht

MAASTRICHT – Na een gedegen voorbereiding van meer dan een ½ jaar wordt Wyck Promotie ondergebracht bij de stichting Ondernemend Wyck, die de belangen van aangesloten Wyckse ondernemers behartigt.

Wyck promotie, een initiatief van drie jaar geleden van een aantal Wyckse ondernemers, was tot nu toe organisatorisch ondergebracht bij Centrummanagement Maastricht (CMM). ‘Een situatie die voor alle partijen niet optimaal was’, aldus Paul ten Haaf van CMM. ‘Wyck verdient meer dan 100% aandacht als het om de promotie van dit stadsdeel gaat’, aldus Hans Bours, voorzitter van Ondernemend Wyck. Alle partijen varen wel bij de nieuwe situatie.

Het speciale promotiebudget wordt beheerd door een speciaal daarvoor aangestelde stuurgroep waarin Ondernemend Wyck met twee leden is vertegenwoordigd. Doel van Wyck Promotie is om de bekendheid van wat Wyck te bieden heeft en het aantal bezoekers van binnen en buiten de stad aan Wyck te vergroten en zo mede zorg te dragen voor een economisch levendig stadsdeel.
Voor de uitvoering van de diverse promotie-opdrachten en campagnes wordt nu een (of meerdere) partij(en) geselecteerd.

Een van de eerste concrete acties is het nieuwe evenement ‘Route du Soleil’ dat op 21 juni a.s. (de eerste dag van de zomer) samen met CMM wordt georganiseerd. Het is de primeur van een vijftal evenementen die door CMM op vijf verschillende data in de vijf verschillen wijken van het centrum wordt georganiseerd. ‘Wij liepen al langer rond met dit idee’, aldus Paul ten Haaf. ‘Het verankeren van Wyck Promotie binnen Ondernemend Wyck stelt ons in staat om het project “5 Sterrenstad  Maastricht” in Wyck af te trappen.’ Er ligt nu een verzoek bij de gemeente om op deze dag de Wycker Brugstraat en de Rechtstraat voor verkeer af te sluiten en op die manier ruimte te maken voor tal van speciale activiteiten, waaronder rondleidingen, optredens, proeverijen, workshops, productdemonstraties en speciale activiteiten voor de kinderen. Alles in het teken van ‘joie de vivre’ in een mediterrane sfeer.

Naast de Route du Soleil zal Wyck Promotie in september voor de derde keer de Vintagemarkt organiseren waar liefhebbers van tweedehands kleding, waren en brocante hun hart kunnen ophalen. In december wordt extra aangehaakt bij Magisch Maastricht met een aantal activiteiten.

Hou voor de Route du Soleil de websites www.cmmaastricht.nl en www.ondernemendwyck.nl in de gaten. Over het evenement zal ook via diverse andere kanalen gecommuniceerd worden.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!