Solar Weekend krijgt met Club Silent 72-uurs tent

ROERMOND – Solar Weekend krijgt voor de elfde editie een 72-uurs tent. In samenwerking met Club Silent kan de bezoeker op elk gewenst moment feesten in een silent disco op de camping. Daarnaast slaat Solar Weekend de handen ineen met 3FM. Het radiostation zendt live vanuit het festivalterrein uit. Als klap op de vuurpijl gaat Solar Weekend voor een Guinness wereldrecord.

Club Silent
Waar voorheen de muziek op Solar Weekend om half twee ‘s nachts stopte, kan de bezoeker nu op elk gewenst moment genieten van dj’s. In samenwerking met Club Silent brengt Solar Weekend 72 uur lang een silent disco. Locatie is de Ibiza Stage op de camping. Voor het eerst in de geschiedenis van Solar Weekend kunnen op donderdagavond de voetjes al van de vloer. "Daar hebben onze bezoekers al lange tijd om gevraagd," aldus creatief directeur Marcel Mingers. Natuurlijk geheel onder de noemer silent disco, waarbij de festivalgangers met een koptelefoon de muziek tot zich nemen.

3FM
Voor het eerst sinds 2013 is 3FM weer terug op Solar Weekend. Verschillende dj’s van het populaire radiostation reizen deze zomer af naar De Maasplassen in Roermond. Vanuit daar zendt 3FM tijdens het festival zijn programma’s uit. In aanloop naar het festival kun je op 3FM kaarten winnen voor Solar Weekend.

Guinness Book of Records
Solar Weekend gaat dit jaar voor een Guinness wereldrecord. In samenwerking met kampeerwinkel De Wit doet het festival een poging om het grootste waterpistolengevecht aller tijden neer te zetten. In voorgaande edities van het festival vonden er ook watergevechten plaats. Destijds deden er ruim 3.400 mensen mee. Solar Weekend hoopt dit tijdens de elfde editie van het festival te overtreffen.

CJP
Mensen met een Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) kunnen dit jaar 7,50 euro korting krijgen op festivaltickets van Solar Weekend. De korting geldt op drie- en vierdaagse festivalkaarten. Solar Weekend vindt plaats op 30, 31 juli en 1, 2 augustus.

Solar Weekend vindt dit jaar voor de elfde keer plaats bij recreatiestrand “De Weerd” in Roermond. Het festival staat bekend als een van de meest creatieve festivals van Europa. Solar Weekend is meer dan muziek alleen: een totaalbeleving van hedendaagse kunst, muziek en theater.

Meer info…

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x