Startschot voor campagne ‘Zomerlezen’

Flamingo Beach - foto Bas van Hattum

RIJSWIJK / LANDGRAAF – De zomer is voor veel mensen het uitgelezen moment om een boek te pakken. Op een mooie zomeravond in de tuin, op het strand of aan het zwembad. Maar het boek moet meer en meer concurreren met de smartphone of tablet. En niet om daar een digitaal boek op te lezen, maar om de socials te checken, een serie te kijken of spelletje te doen. Vandaag gaat de campagne ‘Zomerlezen’ van start. De CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) en reisorganisatie TUI willen hiermee mensen een zetje geven om voor de vakantie een mooi boek in de koffer mee te nemen. Want, zo blijkt uit onderzoek, lezen maakt je vakantie nog leuker. 

Lezen maakt vakantie nog leuker
De CPNB en TUI deden onderzoek onder TUI klanten naar hun leesgedrag op vakantie. Daaruit blijkt dat vakantielezers hun vakantie een hoger cijfer geven dan mensen die niet lezen op vakantie. Ze ervaren vaker een relaxte sfeer met minder stress of onenigheid én geven een hogere score voor de mate waarin ze uitgerust thuiskomen. 72% van de vakantiegangers geeft aan dat ze bijna iedere dag wel even lezen. Voor meer dan een derde is de vakantie het enige moment dat ze tijd (kunnen) nemen voor een boek. Vakantiegangers lezen graag waargebeurde verhalen of literaire romans, maar het allerliefst bibberen ze op het strandbedje met een spannend boek.

Zomerlezengeschenk Flamingo Beach
En dat maakt het Zomerlezengeschenk Flamingo Beach  van bestsellerauteur Suzanne Vermeer hét perfecte boek voor in de koffer of strandtas. De thriller speelt zich af op de populaire vakantiebestemming Curaçao waar de droomvakantie van Tara en haar man Amir een vreselijke wending krijgt als ze net buiten hun chalet een dode vrouw vinden. Wie van 20 juni t/m 30 juni in de boekhandel minimaal € 15,- aan boeken besteedt, krijgt het Zomerlezengeschenk cadeau. Woensdag 19 juni ontving Arjan Kers, Managing Director TUI Nederland en België, het eerste exemplaar van Flamingo Beach uit handen van Steven Maat, uitgever van de Suzanne Vermeer boeken bij AW Bruna.

Foto: Bas van Hattum

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x