Uber breidt uit naar Maastricht

AMSTERDAM / MAASTRICHT – Maastrichtse taxichauffeurs kunnen vanaf vandaag de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit. Met de uitbreiding naar Maastricht wil Uber het voor chauffeurs makkelijker maken om nieuwe klanten te vinden, in aanvulling op hun werk. De Uber app maakt het voor passagiers mogelijk om met een druk op de knop eenvoudig een veilige rit te bestellen naar de plaats van bestemming.

De Uber app biedt professionele chauffeurs de mogelijkheid om op een flexibele wijze hun vervoersdiensten aan te bieden aan passagiers om zo inkomsten te genereren. Uber heeft de vraag naar ritten in Maastricht de afgelopen tijd sterk zien groeien. Dit is onder andere gebaseerd op gesprekken met lokale taxichauffeurs en het toegenomen aantal keren dat de app wordt geopend in deze regio. De rit-optie UberX zal overal in Maastricht beschikbaar zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid van taxichauffeurs.

Een rit bestellen
Voor passagiers biedt de Uber app het gemak om snel gekoppeld te worden aan een chauffeur door eenvoudig de bestemming in te voeren van de rit. De prijs van de rit wordt op voorhand getoond. Wanneer een chauffeur de rit bevestigt, gaat deze op pad. Nadat de rit voltooid is, wordt de betaling veilig via de app afgerond. Betalen kan met Apple Pay, iDeal, Creditcard, Paypal en Google Pay.

Een langverwachte introductie
Uber is een toegankelijk en betrouwbaar alternatief voor privé-autobezit en is beschikbaar in een groot aantal steden, zowel in de Randstad en Brabant als in de regio’s Arnhem-Nijmegen en Groningen.

Maurits Schönfeld, General Manager bij Uber in Noord-Europa: “We vinden het belangrijk dat passagiers met een toegankelijke en betrouwbare rit veilig op hun gewenste bestemming komen. We willen een goede partner zijn voor chauffeurs en passagiers in alle steden waar onze app actief is. Met de start in Maastricht, een geliefde bestemming onder bezoekers en de stad met de meest internationale universiteit van Nederland, willen we mensen een duurzaam alternatief bieden voor de eigen auto en een aanvulling zijn op het openbaar vervoer.”

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!