Unieke en grensoverschrijdende samenwerking Parkstad Limburg Theaters en Theater Aken

HEERLEN / AKEN – Parkstad Limburg Theaters (PLT) en Theater Aken starten het komende theaterseizoen met een unieke en letterlijk grensoverschrijdende samenwerking. Zowel bezoekers van Theater Aken als van PLT worden in de gelegenheid gesteld om maar liefst zes voorstellingen en concerten in elkaars theater te bezoeken. Bezoekers uit Aken en Heerlen kunnen bij hun ‘eigen’ theater instappen in een (speciale) pendelbus.

De bijzondere samenwerking is nu al een groot succes. Dankzij een nieuwe euregionale samenwerking kunnen bezoekers van PLT dit seizoen voor het eerst ook zes voostellingen in Theater Aken bezoeken: een klassieke musical, twee opera’s en drie concerten, die met zorg door de programmeurs van PLT zijn geselecteerd. Voorafgaand aan ieder programma vertrekken er bij Theater Heerlen speciale pendelbussen. Onderweg vertellen theaterexperts namelijk alles wat bezoekers weten moeten over het betreffende programma. Na de voorstelling rijdt deze ook weer terug naar Heerlen. De gasten van Theater Aken bezoeken dit seizoen maar liefst twee concerten van philharmonie zuidnederland en vier uiteenlopende dansproducties in Theater Heerlen. Dans verschijnt daarmee sinds lange tijd weer in de programmering van Theater Aken.

Zowel Bas Schoonderwoerd (directeur van PLT) als Michael Schmitz-Aufterbeck (Generalintendant Theater Aken) zijn verheugd over de samenwerking. “Inmiddels zijn er al bijna drie volledige bussen naar Theater Aken helemaal vol. Een mooie blijk van waardering voor deze unieke en grensoverschrijdende samenwerking van ons publiek”, aldus de directeur van PLT.

Kijk voor kaarten en meer informatie op de site van Parkstad Limburg Theaters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!