Zomer op komst!

Het weer wordt elke dag wat beter. Vandaag komen nog een paar buien voor, maar het zijn er veel minder dan gisteren. Morgen is het droog, maar nog wat fris. Zondag is het zonnig en al 21 graden. Daarna wordt het volop zomer met veel zon en 25 graden.

Vanmiddag zijn er perioden met zon en vooral in het zuiden en het noordoosten kunnen nog een paar buien voorkomen. De middagtemperatuur komt uit rond 18 graden en de wind is zwak tot hooguit matig en waait uit het noordwesten.

Vanavond zijn er in Limburg nog enkele buien. In de rest van het land is het droog met brede opklaringen. In de nacht wordt het ook in Limburg droog. De temperatuur zakt naar een graad of 10 en het wordt nevelig met lokaal een mistbank.

Morgen start met enige bewolking. Lokaal is een lichte bui mogelijk, maar op veruit de meeste plekken blijft het droog. In de middag volgen vanuit het noordwesten opklaringen. Er waait een matige noordenwind en het wordt 17 graden op de Wadden tot 20 in het zuiden.

Zondag gaat zijn naam eer aan doen. De dag start overal zonnig. Er ontstaan overdag wel stapelwolken, zeker in de oostelijke delen van het land, maar tot een bui komt het niet. Met maxima tussen 20 graden op de Wadden en 23 in het zuiden is het nog niet echt zomers, maar het begint er al wel op te lijken.

Daarna barst het zomerweer echt los. Maandag wordt het met veel zon gemiddeld 24 graden. Dinsdag en woensdag wordt het nog een graad je warmer. Later in de week wordt het weer iets koeler met kans op een bui. Er blijft echter een hogedrukgebied in de buurt liggen dus het hoeft zeker niet een definitief einde aan het stabiele weertype te betekenen.

Bron: WeerOnline.nl

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!