2000 kilometer fietsen voor Spieren voor Spieren

MOORDRECHT – Een tocht van ruim 2000 kilometer door Nederland in twee weken tijd. Een tocht die gereden wordt om kinderen met spierziekten te steunen, om bij te dragen aan een mooier leven voor deze kinderen en bovenal om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar spierziekten bij kinderen. Redenen genoeg voor Ruth Vennekens (30) uit Moordrecht om deze uitdaging aan te gaan in augustus 2015.

De tocht start in de woonplaats van deze enthousiaste sporter. Vanuit daar zal zij via een omweg over Hoornaar en Dordrecht richting Amsterdam fietsen gedurende haar eerste fietsdag. Daar aangekomen heeft ze ruim 200 kilometer in de benen en nog 13 dagen te gaan. Ze zal heel Nederland doorkruisen en alle uithoeken bezoeken.

Zo komt ze op Texel, bezoekt ze Eemshaven en zal ze zwoegen richting Vaals, Mesch en Maastricht in het zuiden, om als laatste via Apeldoorn, Utrecht en Breda richting Cadzand te fietsen.

Ruth zal het grootste deel van de tocht alleen afleggen, maar tijdens de start en de finish is iedereen welkom om met Ruth mee te fietsen voor wat extra motivatie. Tijdens de overige dagen kunnen enthousiaste fietsers ook kilometers inkopen en een deel van de tocht meefietsen. Natuurlijk mogen mensen ook zonder mee te fietsen geld doneren om hun steentje bij te dragen aan deze bijzondere actie.

“Nederland is een prachtig land. Op de fiets zie je veel van de mooie landschappen en ervaar je de vrijheid die we hier hebben. Ik heb het geluk gehad dat ik in goede gezondheid van die vrijheid heb kunnen genieten als kind. Mijn beste herinneringen zijn verbonden met sporten, spelen en bewegen. Het feit dat er kinderen zijn die hierin beperkt worden door hun eigen lichaam raakt me. Ik gun elk kind de vrijheid en beweeglijkheid die ik als kind had en met deze tocht hoop ik daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen,” aldus Ruth Vennekens.

“Dit bijzondere initiatief sluit naadloos aan bij ons motto,” vertelt Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur Spieren voor Spieren. “Door middel van gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren worden er diverse fondsenwervende evenementen georganiseerd. Sport is hierbij het verbindende element. Een fietstocht als deze is hier een goed voorbeeld van. Het geld komt ten goede aan onderzoek naar diverse kinderspierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject.”

Start: 1 augustus, Parkeerplaats Café East End, Moordrecht
Einde: 14 Augustus, Parkeerplaats Café East End, Moordrecht

Website: www.sportenvoorspieren.nl/actie/ruth-gabor

promofotos2

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x