Alle Early Bird-kaarten Solar Weekend verkocht

ROERMOND – De Early Bird-tickets voor Solar Weekend 2015 zijn helemaal uitverkocht. De reguliere kaartverkoop voor het creatieve crossoverfestival gaat aanstaande vrijdag 19 december van start om precies 11:57u ’s ochtends. Dit jaar staat het thema ‘cinema’ centraal. Het populaire festival vindt plaats op 30, 31 juli en 1 en 2 augustus 2015 aan het recreatiestrand, de Maasplassen Roermond.

Meer dan muziek
Solar Weekend heeft ook dit jaar weer een breed muzikaal programma met onder meer hiphop, pop, techno en zelfs klassiek, maar het festival is veel meer dan muziek alleen; het is een ontdekkingsreis met theater, muziek en andere kunstvormen. ‘Solar’ staat bekend als een van de creatiefste festivals van Europa vanwege de vele samenwerkingen met creatieven. Ook dit jaar daagt het festival kunstenaars en creatieve collectieven uit om zich uit te leven. Aan de vorige editie van Solar Weekend hebben ruim twaalfhonderd creatieve deelnemers meegebouwd. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 1 februari 2015 inschrijven via de festivalwebsite.

Cinema
Het creatieve Solar Weekend kleurt haar festival in middels een jaarlijks thema. Dit jaar is dat thema "Cinema". Het thema is gedurende het hele festival overal terug te vinden. Maak een wild rondje door het Wilde Westen, beleef avonturen in het rauwe Waterworld, stap in het gekkenhuis van One Flew Over The Cuckoo’s Nest of ga ouderwets apenkooien in Planet Of The Apes. Tevens haakt Solar Weekend op de festivalwebsite geregeld in op het thema. Zo vertelt elke maand een artiest over zijn of haar favoriete filmervaringen.

Kaartverkoop
Vanaf vrijdag 19 december zijn de tickets te koop. Bezoekers kunnen onder andere kiezen tussen een ‘Holiday Ticket’ van 3 of 4 Dagen, die respectievelijk 115 en 135 euro kosten. Ook is het mogelijk om een Weekend Ticket of Dag Ticket te kopen voor 79 euro en 49 euro. Tickets zijn te verkrijgen via de festivalwebsite www.solarweekend.com. Solar Weekend vindt komend jaar voor de elfde keer plaats bij recreatiestrand “De Weerd” in Roermond. Het festival staat bekend als een van de meest creatieve festivals van Europa. Solar Weekend is meer dan muziek alleen: een totaalbeleving van hedendaagse kunst, muziek en theater.

Foto: Solar

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x