Coalitie Sittard-Geleen gevormd

SITTARD-GELEEN – De coalitie in Sittard-Geleen bestaat uit CDA, GOB, PvdA, D66 en VVD. De partijen bereikten een akkoord over het programma en de collegevertegenwoordiging. Samen hebben ze met 22 zetels een duidelijke meerderheid in de raad.

CDA en GOB zullen allebei door twee voltijdse wethouders in het college worden vertegenwoordigd. PvdA en D66 leveren allebei een deeltijd wethouder (0,75 fte). De VVD maakt volwaardig deel uit van de coalitie, maar levert geen wethouder.

Op 24 april jl. hebben SP, GroenLinks en OPA te kennen gegeven het toen gepresenteerde basisakkoord niet te kunnen steunen.

Op basis van de verkiezingsprogramma’s, de reactie op het basisakkoord, stabiliteit en goede ingangen in Maastricht, Den Haag en Brussel heeft de verdere selectie plaatsgevonden.

Sittard-Geleen krijgt met een coalitie van CDA, GOB, PvdA, D66 en VVD, als derde gemeente van Limburg, een passend bestuur.

De komende vier jaar wordt de nadruk gelegd op de binnenstedelijke ontwikkeling, het wijkgericht werken en de decentralisatieopgave (Jeugdzorg, WMO en participatiebeleid). Bij dit alles staat de mens centraal. Het coalitieakkoord is sociaal en financieel solide, voortbouwend op de (eerder vastgestelde) drie topprioriteiten economische structuur en werkgelegenheid, stedelijke functies en sociale vitaliteit, met een scherp oog voor het benutten van kansen.

Het coalitieakkoord wordt vanavond ter bekrachtiging door de deelnemende partijen ondertekend en is daarna beschikbaar via deze website.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x