Essential slaat handen ineen met organisator Kingsland

HEERLEN – Het in Amsterdam gevestigde 4PM Entertainment, marktleider onder jongerenevenementen en initiatiefnemer van o.a. Kingsland Festival, het grootste ééndaagse dance-festival van Nederland, slaat de handen ineen met Essential voor de toekomstige organisatie van Essential Festival.

Kenny Mordang (25, mede-eigenaar Essential): “In 2017 hebben we besloten om met Essential Festival een andere koers te gaan varen. Toevallig kwamen we op datzelfde moment in gesprek met Philippes Hes en Mitchel Bovenlander van 4PM. Er was meteen een klik en op uitnodiging van hen hebben we diverse door 4PM geproduceerde events tijdens het Amsterdam Dance Event in Amsterdam bezocht. We hebben 4PM leren kennen als een “experience architect” in hart en nieren. De visie van 4PM sluit perfect aan bij de door ons gestelde ambities van Essential Festival voor 2021”.

Weekend vakantiebeleving
“Essential Festival moet door gaan groeien naar een weekend vakantiebeleving met 20.000 bezoekers per dag waarbij genres voor breed uiteenlopende doelgroepen van jong tot oud centraal komen te staan. Van pop, edm, hardstyle, urban tot techno. Met 4PM als partner kan Essential Festival haar groei-ambities waarmaken en nog beter inspelen op de wensen van onze fans” vertelt Kenny Mordang.

“We zijn zeer verheugd om deze samenwerking aan te gaan en geloven enorm in de potentie van Essential Festival. We willen dan ook dat Essential Festival binnen drie jaar uitgroeit tot het grootste festival in Limburg in deze genres” aldus Philippe Hes.

4PM Entertainment
De organisatie is o.a. oprichter en eigenaar van Kingsland Festival dat in vijf steden gelijktijdig plaatsvindt en circa 150.000 bezoekers ontvangt. Kingsland Festival is daarmee het grootste muziekfestival van Nederland. 4PM Entertainment is tevens oprichter/eigenaar van FRIS en We Are The Future. Deze concepten zorgen er met haar 125.000 bezoekers voor dat 4PM Entertainment de grootste Nederlandse evenementenorganisatie met evenementen voor bezoekers onder de 18 jaar is. Daarnaast verbreedt de organisatie haar activiteiten sinds enkele jaren richting cultuur, sport en familie. Het succesvolle ‘Het Amsterdamse Winterparadijs’ in de kerstvakantie is daar onder andere het resultaat van.

Artiesten van hoog niveau op Essential Festival 2019
Het concept zal al in 2019 van top tot teen vernieuwd worden, van genres en artiesten tot de aankleding en uitstraling van het evenement. Daarnaast zal de line-up van 2019 gelieerd worden aan de ambities van 2021 en deze krijgt langzaam maar zeker vorm. Één ding is zeker: artiesten van hoog niveau worden naar Limburg gehaald zodat het festival op het hoogste niveau meespeelt.

Meer informatie m.b.t. locatie, datum, line-up en ticket verkoop volgt snel via www.essentialfestival.nl

Foto: Maurice Vinken

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!