Hartstichting en Taskforce QRS starten hand in hand samenwerking

Taskforce QRS slaat samen met de Hartstichting de handen ineen om meer burgerhulpverleners te werven. Elke dag sterven er in Nederland 35 mensen buiten een ziekenhuis aan een hartstilstand. Jong, oud, man, vrouw: het kan iedereen overkomen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis. Reanimatie door een buurtbewoner binnen 6 minuten kan de overlevingskans verdubbelen.

Taskforce QRS is als studentenorganisatie dagelijks bezig met het geven van reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Een logische stap is dan ook een samenwerking met de Hartstichting om Nederland hartveiliger te maken. Alle studenten die kunnen reanimeren wordt gevraagd zich bij een oproepsysteem aan te melden. Op elke medische faculteit zal deze boodschap worden uitgedragen, want ook studenten hebben een hart voor de samenleving!

Registratie bij oproepsysteem
In Nederland zijn er twee miljoen mensen die recent hebben leren reanimeren. Echter, slechts 90.000 van hen kunnen worden opgeroepen op het moment dat een buurtbewoner plotseling een hartstilstand krijgt. Zij staan aangemeld bij een van de twee oproepsystemen (Hartveilig Wonen en Hartslag Nu) die bij meldkamer 112 zijn aangesloten. Op het moment dat een buurtbewoner een hartstilstand krijgt en 112 is gebeld, ontvangen zij een bericht op hun telefoon. Reanimatie en behandeling met een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving.

Jerremy Weerts, landelijke campagnevoorzitter Taskforce QRS: “Een hartstilstand kan iedereen overkomen, studenten zijn overal, dus laten wij ons steentje bijdragen aan een hartveilige samenleving! Meld je aan bij een oproepsysteem, want jij kan het verschil maken.”

Elke dag overlijden 35 mensen aan een hartstilstand
Elke dag overlijden in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De Hartstichting werkt aan een landelijk dekkend netwerk van burgerhulpverleners. Zodoende kunnen slachtoffers van een hartstilstand in héél Nederland binnen 6 minuten geholpen worden. Jaarlijks kunnen zo 2500 levens worden gered. In totaal zijn er minimaal 170.000 burgerhulpverleners nodig. Aanmelden kan via hartstichting.nl.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x