Volgende week starten wegwerkzaamheden in Heerlen

HEERLEN – Na de bouwvak starten in Heerlen op diverse plekken werkzaamheden aan de weg. Het verkeer wordt omgeleid via borden. De gemeente Heerlen vraagt begrip voor de overlast die de werkzaamheden onvermijdelijk met zich mee zullen brengen.

Palemigerboord
Vanaf 18 augustus wordt de Palemigerboord tussen de Sittarderweg en Musschenbroek opengebroken vanwege werkzaamheden aan het riool en de Caumerbeek. De doorgaande weg richting noorden (Brunssum, Euregioweg, Schelsberg) is volledig afgesloten. De kruising Palemigerboord – Sittarderweg blijft voor een deel open en ook verkeer tussen de rotonde en Musschenbroek is mogelijk. Uiteraard worden er omleidingsroutes ingesteld. Ook zullen bedrijven via de omleidingsroutes bereikbaar blijven. Als alles goed verloopt, zijn de werkzaamheden half september klaar.

Meezenbroekerweg
Vanaf 25 augustus is de Meezenbroekerweg afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Caumerbeek. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind september.

Nieuw Eyckholt
Bij Zuyd Hogeschool wordt de bushalte verlengd vanwege de nieuwe vestiging van het Arcus College. De verwachting is dat het verkeer weinig hinder van deze werkzaamheden ondervindt. Ook dit project start op maandag 18 augustus en duurt tot begin september 2014.

Burgemeester Waszinkstraat (en omgeving)
Verder starten op 18 augustus de werkzaamheden aan de Burgemeester Waszinkstraat en omgeving. Tussen de Akerstraat en de Benzenraderweg worden het riool en de weg helemaal vernieuwd. Aan beide kanten komt een fietsstrook. Aan de oneven zijde worden ook de trottoirs vernieuwd. Verder wordt in een aantal zijstraten gewerkt aan de riolering. Onder meer in de Eurenderweg (tot aan de Ypenburgstraat), in de Mr. Adriaan Sassenstraat, in de Pluijmaekersstraat (tot aan de Mr. Adriaan Sassenstraat) en in de Sint Annalaan. Dit project wordt in fases uitgevoerd en duurt in totaal tot medio april 2015.

Juliana Bernhardlaan
Op 25 augustus starten de werkzaamheden in de Juliana Bernhardlaan. Hier wordt het hoofdriool vervangen en een nieuwe asfaltverharding aangebracht. De huidige indeling van de weg met parkeerplaatsen, fietsstroken blijft nagenoeg gehandhaafd. De fietsstroken worden iets breder en de rijbaan iets smaller. Verder komt op de rijbaan geluidreducerend asfalt. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

Glasmijweg
De aanleg van het fietspad langs de Glasmijweg (in het kader van de MSP-Allee) start ook op 25 augustus. Daarom is de Glasmijweg tot eind september afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Voor voetgangers en fietsers en fietsers blijft de Glasmijweg wel open. De Spoordamstraat en het P+R terrein bij station de Kissel is bereikbaar vanaf de Schaesbergerweg. De afsluiting van Spoordamstraat ter hoogte van de Bredastraat wordt tijdens de werkzaamheden tijdelijk opgeheven.

Meer informatie
Mogelijk kunnen vanwege slecht weer of andere onvoorziene werkzaamheden vertragingen ontstaan. Hier vindt u een overzicht van alle wegwerkzaamheden en de meest actuele planningen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x