Herinrichting Markt, Steenstraat en deel Peperstraat Venlo

VENLO – De bestrating van de Markt heeft de afgelopen jaren veel geleden door het bevoorradingsverkeer. Om de onderhoudsproblemen structureel op te lossen worden de huidige loopstroken verbreed. Ook worden de keien op de Markt opnieuw gelegd.

Door het verbreden van de loopstroken kan het bevoorradingsverkeer volledig over de loopstroken rijden waardoor voorkomen wordt dat de Markt kapot wordt gereden. Ook de bestrating van de Steenstraat wordt zodanig aangepast dat deze beter aansluit bij de bestrating van de Markt en de Maasstraat. De Maasstraat werd in de zomer van 2014 door vastgoedmaatschappij CBRE onder handen genomen.

Een deel van de Peperstraat wordt ook aangepakt tijdens de herinrichting, zodat ook hier aansluiting is met de kwaliteit van de openbare ruimte rondom het poppodium.

De openbare ruimte wordt gefaseerd aangepakt. Op maandag 2 maart starten de werkzaamheden op de Markt. Gestart wordt aan de voorzijde van het stadhuis en vervolgens wordt gewerkt naar de achterzijde van het stadhuis. Daarna worden de Steenstraat en de Peperstraat achtereenvolgend opnieuw bestraat. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de voorzijde van het stadhuis begin april, bij aanvang van het terrasseizoen, afgerond. De overige werkzaamheden zijn begin mei klaar. De winkels blijven tijdens deze hele periode toegankelijk voor winkelend publiek.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x