Herinrichting Vleesplein Venlo van start gegaan

VENLO – Na een periode van voorbereiding en ontwerpen is het zover. Vandaag is gestart met de herinrichting van het Vleesplein. Een vernieuwd Vleesplein is nodig om deze entree van de stad aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek.

Begin september is de verbouwing van C&A afgerond, waarbij de complete gevel is vernieuwt. Nu gaat het Vleesplein zelf op de schop. Bewoners en ondernemers hebben meegedacht over het ontwerp van het plein en de bewaakte fietsenstalling. In het totaalontwerp is ook een nieuwe inrichting voor de Kleine- en de Grote Beekstraat meegenomen.

“Het werk aan het Vleesplein vormt het sluitstuk van het project Kloosterkwartier/Vleesplein wat tot doel heeft de zuidrand van het centrum aantrekkelijker te maken”, stelt wethouder Stephan Satijn (Binnenstad). “Het Vleesplein is een belangrijke entree naar onze binnenstad en was tot op heden een chaotisch en onoverzichtelijk plein. De vernieuwing zorgt ervoor dat er straks weer een aantrekkelijk plein ligt aan één van de drukste winkelstraten van onze stad.”

Werkzaamheden
De werkzaamheden duren tot begin december. Daardoor zullen er dit jaar geen kermisattracties staan op het Vleesplein. Het Vleesplein krijgt ook een nieuwe bewaakte fietsenstalling met speciale plaatsen voor scooters en oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Project Kloosterkwartier/Vleesplein
De vernieuwing van het Vleesplein is onderdeel van het project Kloosterkwartier/Vleesplein. Dit hele gebied is de afgelopen jaren door woningcorporatie Woonwenz en de gemeente Venlo aangepakt. Het meest in het oog springende is het cultuurpodium Domani in de gerestaureerde Dominicanenkerk. Na de realisatie van de onderdoorgang van de Nieuwstraat naar de Koninginnesingel, de sloop van het kiosk op het plein en de renovatie van het C&A pand, is nu de weg vrij voor de vernieuwing van het Vleesplein, het finale onderdeel van het project.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x