Herinrichting Annastraat Geleen gestart

GELEEN – Wethouder Els Meewis-Stans heeft maandag 10 maart het startsein gegeven voor de herinrichting van de Annastraat in Geleen. De Annastraat krijgt gescheiden rijbanen en parkeerplaatsen in het midden.

Els Meewis-Stans (leefomgeving) sprak bij de start van de werkzaamheden haar waardering uit over de wijze waarop de ondernemers in de straat de afgelopen tijd hebben meegewerkt om de herinrichting mogelijk te maken. ,,Het enkele jaren oude schetsplan is binnen de financiële mogelijkheden die we hebben uitgewerkt. Een vertegenwoordiging van de ondernemers is hierbij nauw betrokken geweest en heeft meegedacht hoe knelpunten die we tegen kwamen, opgelost kunnen worden. Het resultaat is een mooi plan, dat van de Annastraat een aantrekkelijk straat maakt waar ook de rest van het centrum van Geleen van kan profiteren,” aldus Els Meewis-Stans.

Het ontwerp van de Annastraat is gebaseerd op de inrichting van de straat zoals die er was in de jaren zestig en zeventig. Ook toen werd het middenstuk gebruikt om auto’s te parkeren. Nu komen er in het midden 36 parkeerplaatsen. Aan de kant van de winkels kan niet meer geparkeerd worden. Wel komt er een strook waar vrachtwagens kunnen laden en lossen. Ook krijgt de Annastraat nieuwe, moderne verlichting.

Op de hoek van de Annastraat en de Elisabethstraat wordt het trottoir doorgetrokken, waardoor er voor voetgangers die vanaf de Elisabethstraat naar de Markt lopen, een veiligere oversteek komt. Verkeer dat uit de parkeergarage komt wordt op deze manier gestimuleerd om de via de Elisabethstraat en de Groenstraat weg te rijden.

De werkzaamheden aan de Annastraat zijn na een aanbesteding gegund aan Dura Vermeer. Als alles volgens planning verloopt, is medio dit jaar het grootste gedeelte van het werk klaar. Het planten van nieuwe bomen – na een enquête onder de bewoners van de Annastraat is besloten om platanen aan te planten – zal pas eind dit jaar kunnen plaatsvinden.

De herinrichting van de Annastraat is begroot op ruim één miljoen euro.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x