Kasteeltuinen Arcen het Leukste Uitje van Limburg

UTRECHT / ARCEN – Kasteeltuinen Arcen is uitgeroepen tot het ‘Leukste uitje van Limburg 2017’. Dat blijkt uit een verkiezing van het Land van ANWB. De prijs is dinsdag uitgereikt op de Vakantiebeurs in Utrecht. Tijdens de verkiezing konden leden van de ANWB zowel landelijk als regionaal hun stem uitbrengen. Kasteeltuinen Arcen scoorde de hoogste cijfers op de onderdelen sfeer, personeel, prijs/kwaliteit, faciliteiten en aanbod en is hiermee voor het tweede jaar op rij verkozen tot het ‘Leukste uitje van Limburg’. De tweede prijs was voor De Miljoenenlijn en de derde prijs ging naar Kasteelpark Born.

Bezoekers hebben het park massaal gesteund in deze landelijke verkiezing van de ANWB. Een grote opsteker, ook voor Stichting het Limburgs Landschap. De Stichting is al sinds de jaren ‘70 eigenaar van Kasteel en Landgoed Arcen en nam in 2013 de exploitatie van Kasteeltuinen Arcen zelf ter hand met als doel om het kasteel, de overige cultuurhistorische elementen en het landschapspark te beschermen en voor het publiek open te stellen.

2016 was een jaar met vele hoogtepunten voor Kasteeltuinen Arcen. Zo is het park lid mogen worden van de European Garden & Heritage Network, een netwerk van meer dan 180 Europese toptuinen. In het Kasteel is een bijzonder kunstwerk, de plafondschildering van de godin Flora, volledig gerestaureerd met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en is het Chrysantenfestival ook binnen de groene sector uitgegroeid tot een herfstevenement van formaat. Hiermee volgt Kasteeltuinen Arcen de koers die is uitgezet door Stichting het Limburgs Landschap. Ook voor het nieuwe seizoen worden er nieuwe evenementen en activiteiten ontwikkeld. De organisatie is erop gebrand om de verwachtingen van het publiek meer dan waar te maken en met recht de titel ‘Leukste uitje van Limburg’ te mogen dragen.

Kasteeltuinen Arcen is vanaf zaterdag 1 april dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Foto: Kasteeltuinen Arcen

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x