Kasteeltuinen Arcen ‘Leukste uitje van Limburg 2023’

LANDGRAAF – Kasteeltuinen Arcen is verkozen tot ‘Leukste uitje van Limburg’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2023’. Vertegenwoordigers van Kasteeltuinen Arcen hebben vandaag tijdens de feestelijke prijsuitreiking een gouden award ontvangen. De zilveren en bronzen award gaan naar twee nieuwkomers in de top 3: Wereldpaviljoen Steyl en Kasteel Hoensbroek. 

Winnaars Leukste Uitje van Limburg 2023:

  • Gouden award: Kasteeltuinen Arcen
  • Zilveren award: Wereldpaviljoen Steyl
  • Bronzen award: Kasteel Hoensbroek

Maar liefst 96.000 stemmen zijn uitgebracht op de genomineerde uitjes, zowel op landelijk niveau als per provincie. ANWB-leden hebben tijdens de verkiezing gestemd op het uitje dat zij het meest waarderen. Voor de provincie Limburg lichten enthousiaste bezoekers van Kasteeltuinen Arcen hun stem toe: “Alles is heel mooi verzorgd, tot in de puntjes. Wij komen er erg graag, er is altijd weer iets nieuws te beleven”, “Altijd de moeite waard voor een gezellige dag in de natuur! Gezellige plekjes om te zitten, spelen voor kinderen en om wat lekkers te gebruiken. Kortom een aanrader voor een dagje uit!”, “Een heerlijk dagje ontspannen. Voldoende te doen en te beleven, in een ontprikkelende omgeving”. Bezoekers hebben het favoriete uitje beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer.

Onderzoek: belangrijkste aspecten uitjes
Uit onderzoek* van de ANWB blijkt dat een groot deel van de Nederlanders een uitje in eigen provincie belangrijk (46%) vindt. Voor entree wil de helft van de bezoekers maximaal 20 euro uitgeven en bijna een derde betaalt tot 50 euro per persoon. Wel willen bezoekers minder betalen voor parkeren. Tickets worden grotendeels vooraf gekocht en ticketacties en aanbiedingen blijven populair (52%). Eenmaal bij het uitje letten de bezoekers ook op de faciliteiten als eten en drinken, er moet een gezond aanbod zijn zonder meerprijs. In de coronaperiode zijn tijdsloten en reserveren van een datum ingevoerd. De meerderheid van de bezoekers (74%) ervaart het reserveren van een datum als prettig.

Sinds 2010 organiseert de ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing is onderdeel van ANWB Eropuit. Kijk voor alle winnaars van de Leukste uitjes per provincie en de winnaar van Leukste uitje van Nederland op www.anwb.nl/leuksteuitje.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!