Educatiecentrum over Einstein Telescope officieel geopend

panelgesprek-tijdens-opening-etec-met-vlnr-yvonne-smit-hans-gubbels-ivo-hamers-elianne-demollin

KERKRADE – Interactief leren, zelf onderzoek doen en ervaringen delen. Dat is wat middelbare scholieren gaan doen bij een bezoek aan het Einstein Telescope Education Centre (ETEC). Het educatieve centrum is vandaag officieel geopend in het Discovery Museum in Kerkrade, hét wetenschaps- en techniekmuseum van Zuid-Nederland. Provincie Limburg heeft € 90.000,00 subsidie toegekend aan Discovery Museum voor het ETEC.

In het ETEC leren scholieren over zwaartekrachtgolven, zwarte gaten en de Einstein Telescope. En ze maken kennis met de wetenschap en techniek die hierbij komen kijken. Einstein Telescope is een indrukwekkend observatorium dat mogelijk in Zuid-Limburg gebouwd wordt. Gedeputeerde Elianne Demollin – Schneiders (Onderwijs): “Het ETEC zal vanaf komend schooljaar een belangrijke rol spelen in het enthousiasmeren van jongeren voor wetenschap en techniek, wat essentieel is voor de toekomstige ontwikkeling van onze regio en het land. We moeten ervoor zorgen dat iedereen – ongeacht gender, achtergrond of opleidingsniveau – de kans krijgt om bij te dragen aan en te profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie.

Toekomst vol innovatie en vooruitgang

Het ETEC zal een belangrijke rol spelen in het behouden en ontwikkelen van technologisch talent in Limburg. ‘Door samen te werken met onderwijsinstellingen in de Euregio en te investeren in onze jeugd, kunnen we een sterke basis leggen voor een toekomst vol innovatie en vooruitgang. Een toekomst waarin we samenwerken aan het ontwikkelen van het technologisch talent dat onze regio en de wereld zo hard nodig hebben.’

De eerste schoolklassen zijn welkom in het ETEC vanaf september 2024.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x